Страхотна новина за гърците.Увеличение на минималната работна заплата в Гърция

...
Страхотна новина за гърците.Увеличение на минималната работна заплата в Гърция
Коментари Харесай

Вдигат минималната заплата в Гърция

Страхотна вест за гърците.

Увеличение на минималната работна заплата в Гърция ще бъде оповестено в края на март, тъй че да влезе в действие от 1 април 2024 година, като размерът ѝ ще доближи над 800 евро, заяви гръцкият министър на стопанската система и финансите Костис Хадзидакис, представен от АНА-МПА.

Той означи, че " първата цифра на минимална заплата ще бъде 8, само че се водят диалози сред съответните организации и държавното управление за тя да доближи 950 евро в края на четиригодишния му мандат ".

В изявление за телевизия Скай Хадзидакис съобщи през днешния ден, че " в случай че имаме високи равнища на напредък, както се случи в предходните години, в случай че превишим бюджетните цели, ние сме подготвени да дадем остатъка на обществото ".

По отношение на митингите на фермерите министърът сподели: " Ние всички се усещаме близки с тези хора и разбираме проблемите им. Надявам се, че те също схващат, че има някакви граници. Ние превишаваме границите и по тази причина министър председателят сподели, че специфичният налог върху горивата ще бъде върнат ". 

Попитан за насрочената среща на премиера Кириакос Мицотакис с фермерите във вторник, Хадзидакис сподели, че " те ще схванат положителните планове на държавното управление ".

Ние желаеме да приказваме с тях, имаме вяра в открития разговор с отворени пътища, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР