Страхотна идея - направо сервираме закуската и на масата има

...
Страхотна идея - направо сервираме закуската и на масата има
Коментари Харесай

Закуска със сирене и колбас

Страхотна концепция - напряко сервираме закуската и на масата има за всекиго по нещо вкусничко

Необходими Продукти

● брашно - колкото поеме
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● масло - 100 г чисто
● квас - 1/4 бр.
● яйца - 1 бр.
● сол - 1 щипка
● захар - 1 щипка
● лютеница - 2 - 3 с.л.
● сладко - 2 - 3 с.л.
● кашкавал - 100 г
● сирене - 100 г
● салам

Начин на подготвяне

Първо замесваме меко пухкаво тесто, като разрушаваме яйцето, прибавяме млякото и маята, която авансово сме я оставили да престои с щипка сол и захар. Замесваме меко тесто, което да не лепне.

Разделяме го на четири равни елементи. Всяка една част разделяме на три елементи. Оставяме ги към половин час да престоят. Вземаме първите три, и всяка една от тях разточваме на кръг с към диаметър 20 см. И по този начин, с останалите елементи вършим същото.

Поставяме първите три кръгчета едно върху друго, постановяваме ги, и разточваме напълно леко. Събираме двата края, като се получава нещо като панделка, по този начин и с другите два края, получаваме нещо като цвете - четирилистна детелина.

Правим същото и с другите. Имаме към този момент четири цветенца-детелинки. Започваме с първата. Във всяко едно листенце от цветчето слагаме формичка на кошничка и оформяме тестото по кошничката. Предварително намазваме формичките на кошничките извън с олио, с цел да не залепне при печенето и да можем да ги извадим елементарно.

Правим същото и с останалите три. Слагаме ги в алуминиеви купички, намазани и те с олио. Оставаме ги да втасат до момента в който се надигнат добре, тестото най-малко да удвои размера си.

Пече се в авансово загрята фурна, на към 200 градуса. Малко преди да са подготвени, изваждаме ги небрежно, изкарваме кошничките и прибавяме на тяхното място сирене на едното, на другото кашкавал, другите ги оставаме празни.

Трябва да се работи бързо, и още веднъж ги вкарваме с цел да се изпекат докрая. Когато е готово, вадим и прибавяме лютеница в останалото празно местенце, а в другото сладко /по предпочитание, каквото имате и харесвате/. Закуската се сервира до момента в който е гореща. Може да си прибавите и други артикули, по избор.

Първо изяждаме солените кошнички с лютеница, кашкавал и сирене и за десерт най-после със сладко. Ако не ви подхожда концепцията за разнообразни артикули, може да ги извършите всички със сладко или със солено.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР