„Страхът започва в момента, в който видиш първия болен, видиш

...
„Страхът започва в момента, в който видиш първия болен, видиш
Коментари Харесай

БГ лекари срещу COVID-19 във Франция: Лекарите нямаха маски, носеха торби за боклук!

„ Страхът стартира сега, в който видиш първия болен, видиш какво става по света и ти излиза наяве, че това няма по какъв начин да те избегне и ще ти се случи. В лечебните заведения в Париж хората нямаха маски. В незабавните отделения работеха с хирургични, елементарни маски, по тази причина и се поразболяха. И тогава дори сътрудниците се обличаха с огромни найлонови торби за отпадък. Просто ги разкъсваха и правихме това, което можем, с цел да сме добре екипирани.

Това съобщи в изявление за bTV експертът по вътрешни заболявания доктор Елена Радева, която дружно с мъжа си доктор Константин Николов, който е ортопед и травматолог, работят в департамента Ойз, Северна Франция, от 10 години.

" Това беше интервал, който в никакъв случай няма да не помни в живота си, тъй като беше интервал на изключителна взаимност. Физически и душевен сложен интервал “, описа доктор Елена Радева.

„ COVID-19 е непредвидим. Това значи, че в един миг изкарваш инфекцията, може да е леко. Примерно изкарваш седем дни, след което могат да се получат на втора употреба признаци “, добавя доктор Радева.

В момента тя се грижи за към 20 пациенти. Споделя, че при младежите, преболедували ковид, все по-често се следят последици като депресии, под паника офанзиви и отмалялост.

„ По-интересното в тази ситуация са късните последици при тежките форми и приблизително тежките форми. Представете си все едно двата ви бели дроба са увити в паяжина и нещо ви пречи да си поемете мирис. При късните форми на COVID-19 тази паяжина просто остава и дори става още по-дебела “, изясни доктор Радева.

Чрез изявленията си в обществените мрежи тя подлага на критика остро съперниците на носенето на маски и неспазването на противоепидемичните ограничения, измежду които и лекари.

„ Много е значимо, когато един човек приказва, мисли и работи най-много, а освен приказва в обществените мрежи, от коя страна на бариерата ще застане - от страната на разсъдъка или от страната на фанатизма “, разяснява тя.

„ Аз не мога да си го показва по какъв начин бих се почувствал, в случай че заразя пациент или семейство, или непосредствен, или сътрудник по простата причина, че съм Коронавирус положителен и не нося маски “, сподели от своя страна доктор Николов.

Затова и двамата поддържат твърдо апела на Българския лекарски съюз към всички медици за умерени медийни изявления във връзка с държанието в Коронавирус зараза.

„ Колеги, които изгубиха живота си, да бъдат наречени садисти, тъй като са помолили пациент да си постави маска. Това държание е повече от обидно “, добави доктор Константин Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР