Страхът вилнее в групата на ГЕРБ. Г-н Борисов подведе за

...
Страхът вилнее в групата на ГЕРБ. Г-н Борисов подведе за
Коментари Харесай

ПП-ДБ поиска от ГЕРБ да приемат 4 неща, за да дойдат 1,2 млрд. от втория транш на плана

Страхът вилнее в групата на ГЕРБ. Г-н Борисов подведе за следващ път българското общество, че това е българска тръба за Турски поток и българите могат да разчитат на нея. Вие можете да си отговорите дали българите могат да разчитат на нея, знаейки обстоятелствата, че точно неговото държавно управление отдаде 90% от потенциала на тръбата на руснаците. Това е все едно да си купите чисто нова кола и да я дадете на съседите.

Този коментар направи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в коридорите на Народното събрание. Повод беше предлагането, което водачът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи по-рано през днешния ден към ПП-ДБ - в случай че считат " Балкански поток " за толкоз неприятен - да го спрат или продадат.

Второто, което чухме от Борисов, е опит за смиване на тематиката с друга като " Лукойл ". Ще подклепим основаване на обособена комисия за " Лукойл ", само че двете тематики не би трябвало да се смесват, с цел да не позволяваме смиване на която и да е от двете тематики, добави Сабрутев. 

И в случай че Борисов в действителност не го е боязън,  дано да поддържа основаването на комисия за Турски поток, обособена комисия, и ръководител от ПП-ДБ, ние пък ще подкрепим комисия за " Лукойл " и ръководител от тяхната група, добави той.

Не можем да разберем каква е тезата на ГЕРБ за " Лукойл ", само че очевидно се употребява тематиката като опит да се смие главната тематика Турски поток, добави той.

Ние казахме, че желаеме комисия за Турски поток, те споделиха - комисия за " Лукойл ". Не знам какво имат поради. Но тъй като ние сме постоянно за цялостна бистрота - споделяме, която желаете комисия, ние не се опасяваме, включи се Кирил Петков. И добави: Ако ръководителят на комисията за Турски поток е от нашата група. Ние им даваме ръководителя на Лукойл. Така всяка от групите ще може да засече информацията, която желае.

В момента, с изключение на всички тези комисии, имаме милиард и 200, които можем да усвоим във второто заплащане. Този 1,2 милиарда зависи от 4 неща, които могат да се свършат в идващите 4 седмици, в случай че решим, съобщи още Петков. И ги изброи:

1. От един месец призоваваме първо за разпоредбите за антикорупционната комисия, които са импортирани в Народно събрание от ПП-ДБ преди месец, изясни той.

2. Законът за отбрана на лицата, които подават сигнали. Там има един въпрос - от кой момент се води тази отбрана. Ние сме подготвени - да няма ограничавания за датата.

3. Законът за персоналния банкрут - там има едно лоби от ЧСИ, които стопират ГЕРБ да го поддържат. Трябва да преодолеят този напън и да го приемем, добави Петков.

4. Пътната карта за енергетиката.

Тези 4 неща, в случай че бъдат изпълнени идващите седмици, България ще получи 1,2 милиарда лв.. Тогава към този момент можем да приказваме за повишение на пенсиите, не за веднъж, а непрекъснато. И да приказваме за бюджета, че ще бъде изпълнен. Всичко друго е замазване на казуса, добави Петков.

След изборите би трябвало първо да бъдем почтени към гласоподавателите. Ние споделяме почтено, че сме в очевидна коалиция с Демократична България. ГЕРБ и Движение за права и свободи също би трябвало да заявят почтено, че и те са в коалиция дружно. И във всички тези срещи, за които Борисов приказва, са като срещи на две обединения, сподели Петков. И добави, че с цел да може да се приказва, Борисов и  Пеевски би трябвало да си кажат почтено: Ние работим дружно. 

Правилата бяха направени дружно и ще ги гласуваме дружно, изясни той за разпоредбите за антикорупционната комисия.

Петков отхвърли да се е срещал с Пеевски през вчерашния ден. 

Разговорите се водят по телефона, изясни той. Когато става дума за обединението ГЕРБ- Движение за права и свободи, индивидът, с който може да се приказва, с цел да се взимат крайните решения, нормално е Пеевски. Защото той взима решения и за двете групи. Да, някой път се приказва и с Борисов, само че действително, в случай че би трябвало да се вземат решения, се приказва с него, изясни Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР