Страхът е причината, поради която хората не сигнализират за случаи

...
Страхът е причината, поради която хората не сигнализират за случаи
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 22.01.2024 г.

" Страхът е повода, заради която хората не алармират за случаи на принуждение над деца ".Това съобщи доктор Весела Банова, детски психолог и някогашен зам.председател на ДАЗД, в предаването, разяснявайки случая от Пловдив, при който 5-годишно момченце беше обезобразено от пастрока си. " Тази полуда, която провокира такова тежко принуждение към дете, не е постоянно предвидима ", добави Банова. Чуйте какво сподели още тя пред Георги Донков в аудиото.

Няма да се афишира грипна зараза в Пазарджишко. Заболяемостта е под границата от 297 на 10 000 души.От изпратените 61 проби за проучване в Националната референтна лаборатория „ Грип и ОРЗ “ към Националния център по заразни и паразитни заболявания – София, пет са позитивни за съществуване на грипен вирус Тип А. По данни на РУО Пазарджик, отсъстващите от учебно заведение възпитаници са 17%. РЗИ Пазарджик продължава да следи епидемиологичната конюнктура, която е динамична. При увеличение на заболеваемостта ще се подхващат съответните противоепидемични ограничения.

Румънски служители на реда към този момент патрулират дружно с българските си сътрудници в курорта Пампорово, осведомят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Смолян. Съвместните патрули са поради това, че огромна част от туритите в Родопите са румънски жители. Смесените патрули ще са взаимен обход до 19 февруари.

Скандинавската музикална кралица ЕIVØR избра вековната хубост на Пловдив и Античния спектакъл за единствения си концерт на Балканите през 2024-та година! Ексклузивният ѝ театър ще събере феновете ѝ освен от България, а от всички балкански страни на 14 юни. (петък). EIVØR е една от най-хипнотизиращите вокалистки на нашето време. По последни данни музиката ѝ е стриймвана над 1 милиард пъти, има изцяло разпродадени турнета в Скандинавия, Европа и Съединени американски щати. EIVØR има зад тила си 10 студийни албума. Сега тя работи върху нов албум, който ще излезе през 2024 година Билети за концерта ѝ се продават на касите пред Община Пловдив, на касата на Античен спектакъл, както и онлайн.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР