Страхът е естествен отговор на потенциална опасност. Но нашата психика

...
Страхът е естествен отговор на потенциална опасност. Но нашата психика
Коментари Харесай

Много полезен тест: Първото нещо, което виждате на картинката, показва кой е най-дълбокият ви подсъзнателен страх

Страхът е натурален отговор на евентуална заплаха. Но нашата душeвност може да свързва странни знаци с евентуална заплаха единствено тъй като имаме нерешени страсти в нашия неволен разум.
Рисунката, която ще ви покажем, е идеална моментна картина за психоанализа на най-дълбокия ви несъзнателен боязън.
Самата картина задейства подсъзнанието, с цел да свърже фигурите със боязън, изпращайки асоциация с череп – знак на боязън. Първата фигура, която виждате, разкрива доста за най-големия ви боязън, защото това е първото нещо, с което асоциирате този несъзнателен тласък.
Какво е първото нещо, което видяхте?

 Много потребен тест: Първото нещо, което виждате на картинката, демонстрира кой е най-дълбокият ви несъзнателен боязън 1. Малкото момиче
Ако първата фигура, която видяхте на тази картинка, е дребното момиче, страхът ви произлиза от потиснатите страсти, които идват от вашето детство.
Съществуват многочислени типове събития, които могат да бележат мозъка на детето, проявявайки се в зрелост под формата на страхове, зависимости, когнитивни модели и неприемливи стремежи.
Връзката с майка ви е от решаващо значение за вашето прочувствено развиване. Ако детето прекарва прекомерно доста време надалеч от майчината фигура или в случай че майката е демонстрирала малко или никаква обвързаност в ранното детство, допустимо е всичко да се продуцира неумишлено посредством страхове.
По този метод детето може да развие боязън при вземането на решения или поемането на отговорност.

2. Пеперуда
Пеперудата е един от знаците, които нормално имат позитивно значение. Има обаче по-дълбок несъзнаван смисъл в този знак, който произлиза от по-тъмно място.
Според интерпретацията на сънищата, пеперудата е знак за шансове и ново начало.
Ярката и цветна пеперуда е знак за добра вяра, ново събитие в живота, до момента в който безцветната пеперуда е обвързвана с неосъществени благоприятни условия, които биха ни служили.
Духовното значение на този знак е преместването на душите в задгробния живот. Това вкарва пеперудата в света на мъртвите.
Ако първото нещо, което видяхте на тази картина, е пеперудата, тогава вашите неосъзнати страхове произлизат от боязън от гибелта, или от другата страна – страхът, че няма да живеете, пропускайки шансове. Също по този начин може да имате потиснати страсти на тъга по близки хора, които към този момент не са в близост.

3. Ягода
Ягодата, сложена съвършено в центъра на изображението и с размери, надалеч по-големи от плода в реалност, съставлява сърцето. Ягодата е определяна като знак на любовта. Е, по-доброто тълкувание би било – знак на плода, който идва от болката на любовта.
Има даже една легенда, която гласи: поради гибелта на Адонис, богинята Венера не можеше да спре да плаче и всяка сълза, която падаше на земята, произвеждаше ягоди.
Ако първата фигура, която видяхте, е тази на ягода, това, което търсите, е в сърцето ви. Вашият максимален боязън произтича от несъзнаваното противодействие, което оказвате на любовта.
Произходът на този боязън и на такава прочувствена опозиция към нещо толкоз красиво, колкото любовта постоянно идва от детството и метода, по който родителите ни показват възприятията си един към различен пред нас. Въпреки това може да идва от тежка разлъка в една от първите ви връзки.
Преувеличеният размер на ягодата разкрива какъв брой обич би трябвало да дадете. Тя демонстрира, че има в действителност доста обич, която потискате в себе си и се страхувате да дадете, тъй като мислите, че ще бъдете осъдени.

4. Паяк
Паякът е един от най-често срещаните страхове измежду хората. Това е постепенен механизъм за оцеляване, който ни кара да бъдем по-внимателни за дребните рискове, които могат да ни заобикалят.
Въпреки това паякът като знак произлиза от по-дълбокия несъзнаван боязън, че нашето обграждане не е безвредно.
Ако сте видели първо фигурата на паяк на тази фотография, това значи, че вашите несъзнавани страхове идват от вашата некадърност да се чувствате изцяло безвредно в дадена среда.
Винаги гледате детайлностите и се пробвате да намерите нещо неправилно и рисково даже и на най-безопасните места. Тази непрекъсната зоркост ви защищава от това изцяло да се предадете и изживеете красиви и щастливи моменти, и нормално премисляте всеки проект. Може би се борите с безпокойствие и под паника офанзиви.
Този несъзнателен боязън от това, че не сте в сигурност постоянно идва от свръхактивна амигдала в комбиниране с обезпокоително държание. Може би сте израснали измежду хора, които се тормозят прекомерно доста, или може би това е методът, по който сте се развили.

5. Дървета
Дървото е мощен психически знак. Един от най-хубавите психоаналитични проби прави оценка душeвността на индивида посредством метода, по който той разполага рисунката на дърво върху лист хартия.
Дървото е знак на нашите корени и в този случай има по-дълбок символизъм. Две дървета, образуващи мост, евентуално ще значат, че в нас има вътрешен спор, който към момента не сме съумели да разгадаем. Емоционално разделяне, което не можем да обединим.
Ако едно от първите неща, които видяхте на тази картина, са двете дървета, това значи, че вашият максимален боязън идва от приемането на това неумишлено прочувствено разделяне. Страхувате се да приемете част от себе си като своя. Развивате своята идентичност към тази сянка, която се опълчва на това обединяване със себе си.
Повечето от нас познават най-големите си подозрения и несигурности доста добре. Ефектът обаче не е същият, както когато някой различен ви ги разкрие.
Именно заради тази причина най-добре би било да се консултирате с някой, който има външна позиция, без желания или авансово несъмнено мнение, защото това може да ви помогне да видите ситуацията по друг метод. Изправянето против личната си сянка може да бъде нещо в действителност мощно.

6. Плюшени мечета
Един от методите, по които всяко дете постоянно може да откри комфорт, е да прегърне мечето си. Това е мястото за бягство на всяко дете, място за схващане, сигурност и даже топлота.
Мечето символизира другар, който е абсолютно разбиращ, безвредно място, изпълнено с топлота и обич. Когато детето се опасява, то прегръща своето плюшено мече, това е естествена реакция на децата.
Но плюшените играчки на тази картина са странни и фактът, че ги видяхте, разкрива нещо забавно. Страхувате се да се страхувате.
Този боязън се демонстрира в резултат на несъзнавана контузия, която евентуално е настъпила в миналото в детството ви – събитие, заради което сте изпитвали боязън и не сте имали нищо, с което да се успокоите.
Вие сте потиснали това събитие надълбоко в подсъзнанието си и се пробвате да избягвате страха непременно, тъй като ви припомня за този миг, когато сте били безпомощни и сами. Може да се демонстрира в боязън да бъдете сами или даже да се доверявате на другите.
Източник Framar.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР