Страх от масова чистка тресе кадрите на bTV броени дни

...
Страх от масова чистка тресе кадрите на bTV броени дни
Коментари Харесай

bTV изрита некадърните кадри

Страх от всеобща чистка тресе фрагментите на bTV броени дни преди Коледа. След като медията претърпя цялостен провал в рейтинга си през есенния сезон, медията взе решение да смени програмния шеф и шефа на отдел „ Човешки запаси “ като основни виновници за срутва в гледаемостта. Това безспорно ще докара до уволнения на кг и търсене на нови фрагменти и излъчвания с вярата да възстановят предходното равнище на зрителския интерес.

 

Програмата към този момент е поверена на Апостол Пенчев, който бе програмен шеф на медията преди 9 години, а през последните пет работеше на същата позиция, само че в конкурентната Нова тв. Именно той бе индивидът, който изстреля Нова тв в орбита по рейтинг с точните решения какво да бъде излъчено.

 

Дарина Петрова

Дарина Петрова пък е индивидът, който ще се занимава с уволненията и новите назначения. Тя е работила в разнородни браншове, само че в никакъв случай в медийния.

Предполага се, че уволнението на настоящия програмен шеф Христо Хаджитанев е подготвяно от дълго време, поради обстоятелството, че Пенчев подал предупреждение за овакантяване на нова тв още при започване на октомври.

 

Апостол Пенчев

Овакантената от него позиция в медията бе заета от близката до Маги Халваджиян Светлана Василева, която има история в bTV доста преди Пенчев.

Очевидно главозамайващият рейтинг на Нова тв е направил усещане на шефа на bTV Ралф Бартолайт, който му е направил оферта да се върне на остарялото си работно място. Мълвата носи, че Пенчев е бил прелъстен с много високо възнаграждение и уверението, че никой няма да му се бърка в работата. 

 

Христо Хаджитанев

Колегата му Христо Хаджитанев остана на тази позиция 3 години, които се оказаха най-слабите откъм гледаемост в цялата история на медията. Той безспорно се оказа тотално неопитен за този пост, а некомпетентността му и неуместните програмни решения костваха на малкия екран десетки милиони. Доволни от тях останаха единствено обособени продуценти като Иван и Андрей, чийто някогашен чиновник е той. Продукциите им бяха добре посрещани и остойностени в bTV, без значение от рейтинга

 

Наташа Кумчева

Под управлението на Хаджитанев от ефира на bTV бяха свалени излъчвания като „ Бригада Нов дом “ и „ Размяна на съпруги “, които бяха сменени от скандалното „ Ергенът “, което се оказа единственото му положително решение. Въпреки вложените в риалитита като „ Фермата “ и „ Сървайвър “, рейтингът им се срина стремглаво, а „ Шоуто на Цитиридис “ бе размествано неведнъж, до момента в който хората не се отхвърлиха да го гледат. Нямаше по какъв начин всички тези неумели опити да се ръководи телевизионната стратегия да останат без последствия.

 

Досегашната шефка на отдел „ Човешки запаси “ Наташа Кумчева пък евентуално е трябвало да поеме отговорност за всеобщото приключване на фрагменти в конкурентната Нова тв, което продължава цели три години. Според формалната информация и двамата с Хаджитанев се разделят с малкия екран по взаимно единодушие, само че това надалеч не значи, че сами са поискали да изоставен. Най-вероятно са им били препоръчани компенсации, с цел да си тръгнат без скандал, въпреки да не липсват мотиви за уволнението им поради несправяне с работата.

 

С новия програмен началник се чакат и нови излъчвания, което неизбежно води и до промяна на екипите. Това кара всички да треперят от смут, че дружно с Пенчев може да се върнат и остарели фрагменти, които да заемат мястото им. Почти всички ще посрещнат празниците със свити сърца. Според мълвата с поста си най-сетне може да се елементарни и Юксел Кадриев, който прави непрестанни лапсуси като водещ на новините, а и името му бе забъркано в величествен скандал с нелегално живеене в общинско жилище. Ако остане в малкия екран, то най-вероятно ще е като кореспондент.

 

Според медийни наблюдаващи, Апостол Пенчев доста скоро ще успее да изправи на крайници bTV и към този момент се чакат първите му стратегически ходове.

Инфо: Уикенд 

Тагове: btv Юксел Кадриев Апостол Пенчев Нова тв конкуренция Христо Хаджитанев Иван Христов Андрей Арноудов Маги Халваджиян Светлана Василева Ралф Бартолайт Николаос Цитиридис
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР