Стойността на втората по популярност криптовалута в света - Ethereum

...
Стойността на втората по популярност криптовалута в света - Ethereum
Коментари Харесай

Криптовалутата Ethereum се е превърнала в ценна книга, което срива цената ѝ

Стойността на втората по известност криптовалута в света - Ethereum - продължава да пада след дълго чаканата актуализация, наречена " обединение ", при която блокчейнът мина от логаритъм Proof-of-Work към Proof-of-Stake.

За това способства и изказването на Гари Генслер, началник на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), който счита, че прекосяването към новия логаритъм може да бъде задоволително съображение за признаването на етериум за скъпа книга.

-->

Миналата седмица беше осъществена огромна актуализация на мрежата Ethereum, при която „ миньорите “, които добиваха валутата посредством изчислителни интервенции, бяха сменени с валидатори - членове на мрежата, на които са обещани най-малко 32 монети Ethereum. Тези активи са преместени на длъжностен адрес, където не могат да бъдат купени или продадени. Заложените токени работят сходно на лотарийни билети. Колкото по-голям е залогът, толкоз по-голяма е вероятността да спечелите билет, вследствие на което блокът се записва в " цифровата книга " на мрежата Етериум, а притежателят му получава премия. Това значи, че при новия логаритъм определяща е не изчислителната мощност, а размерът на заложените активи.

SEC счита, че прекосяването към логаритъма Proof-of-Stake значи, че хората, които влагат в Ethereum и оставят активите си като поръчителство, ще третират активите си като нещо, което наподобява на скъпи бумаги, а не на криптовалута. Това е изключително правилно предвид на обстоятелството, че доста малко хора употребяват Ethereum за заплащане на действителни покупки. Тази позиция бе подкрепена по-специално от ръководителя на SEC господин Генслер.

" По отношение на токена, това е още един симптом, че съгласно теста на Хауи вложителите чакат възвръщаемост въз основа на напъните на другите ", споделя Генслер. Въпросният тест е създаден от Върховния съд на Съединени американски щати, с цел да се дефинира дали дадена финансова транзакция е инвестиция в скъпа книга. Той е позитивен, в случай че са изпълнени четири условия: вложени са пари, вложителят чака да получи облага, инвестицията е направена в общо дружество и предстоящата облага е обвързвана с активността на други лица.

Позицията на служителя във връзка с Ethereum не способства за оптимизма на крипто вложителите. В резултат на това валутата форсира спада, който стартира след прекосяването към логаритъма Proof-of-Stake. Миналата седмица, преди " сливането ", цената на Етериум доближи 1740 щ. $, а в този момент втората най-популярна криптовалута в света се търгува за към 1350 щ. $, като малко преди този момент курсът ѝ беше паднал даже под 1300 щ. $. След смяната предишния четвъртък спадът е  с към 15 %.

В допълнение към Етериум, криптовалутите Cardano и Solana понастоящем употребяват логаритъма Proof-of-Stake. През 2022 година Cardano е понижен с 80% по отношение на пика си предходната година, а Solana - със 78%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР