Стойността на медта в петък се понижава поради опасения, че

...
Стойността на медта в петък се понижава поради опасения, че
Коментари Харесай

Стойността на медта спада поради опасения за търговските отношение между САЩ и Китай


Стойността на медта в петък се намалява заради опасения, че на срещата на G20 няма да се реализира прогрес по разрешаване на комерсиалните несъгласия сред Съединени американски щати и Китай, излиза наяве от данните от търговията. Стойността на декемврийския фючърс за медта на Comex тази заран спада с 0,57 % до 2,784 $ за фунт.

Според данните от търговията в четвъртък звук мед на Лондонската борса на метали (LME) с доставка след три месеца се усили с 0,32 % - до 6255 $ за звук, на алуминия спадна с 0,36 % до 1946,5 $, а на цинка се увеличи с 0,55 % до 2582 $ за звук.

Участниците на пазара са в очакване на срещата на G20, която ще се организира в интервала 30 ноември – 1 декември в Буенос Айрес. Очакването на наблюдаващите, въз основа на изказванията до момента, че Китай ще се разгласи срещу всевъзможни дейности против водената от страната политика и ще пази ползите си.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп от своя страна не изключи в четвъртък, че в границите на срещата на G20 в Аржентина може да се стигне до съглашение с Китай. Очакванията от срещата сред американския президент Доналд Тръмп и ръководителя на Китай Си Дзинпин са доста огромни и от две седмици специалистите гадаят какво може да бъде реализирано. Изявлението на Тръмп обаче този път не успокои пазарите, а търговците не престават да се притесняват от стягането на връзките сред страните. Това се отразява отрицателно на китайската стопанска система, а надлежно и на търсенето на промишлени метали.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР