Стойностите на серен диоксид в атмосферния въздух на Димитровград вече

...
Стойностите на серен диоксид в атмосферния въздух на Димитровград вече
Коментари Харесай

Стойностите на серен диоксид в Димитровград са в норма, уверяват от МОСВ

Стойностите на серен диоксид в атмосферния въздух на Димитровград към този момент са в норма. Това оповестиха от Българска телеграфна агенция.

Ден по-рано, на 19 октомври, бе открито покачване на нормите на серен диоксид в града. В резултат на подхванатите ограничения от Топлоелектрическа централа " Марица " 3 стойностите са влезнали в норма. От Министерство на околната среда и водите показват, че записаната стойност от 402,60 μg/m³ за серен диоксид в атмосферния въздух на града е била " кратковременна експозиция ".

" За ограничение наслагването на излъчвания от серен диоксид в атмосферния въздух на Димитровград от Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД и енергиен комплекс " Марица - Изток " е основана съгласуваност и добра връзка сред районните инспекции в Хасково и Стара Загора за непрестанен надзор на източниците на серен диоксид за неотложно предприемане на ограничения за понижаване на всеобщия поток на този замърсител при нужда от страна на всички оператори ", разясняват от Министерство на околната среда и водите.

От ведомството акцентират, че равнището на централизация на серен диоксид в атмосферния въздух, при което се приема, че съществува риск за здравето на хората е 500 μg/m³, измерено в три поредни часа . Стойностите регистрирани в Димитровград са под тази стойност.

Припомняме, че по-рано тази седмица се покатериха на 50-метрова охладителна кула в централата и изписаха думата " Crime " (престъпление).
 Димитровград обгазен със серен диоксид
Димитровград обгазен със серен диоксид

Вероятно става дума за излъчвания от енергийния комплекс " Марица Изток "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР