Стойка Кръстева се надява да изиграе най-силния мач в кариера

...
Стойка Кръстева се надява да изиграе най-силния мач в кариера
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Целта ми е да зарадвам цяла България

Стойка Кръстева се надява да изиграе най-силния мач в кариера си на финала на олимпийския шампионат по бокс в категория до 51 кг в Токио.

Европейската шампионка от София 2018 и двукратна международна вицешампионка Кръстева надви над 22-годишната представителка на домакините Цукими Намики с 5:0 съдийски гласа (30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27) и в разногласието за златото ще се изправи против Бусе Наз Чакъроглу (Турция).

"Щастието в този момент се свежда, до момента в който отида в съблекалнята, да съумея да се преоблека и да се претегля и като видя, че всичко е в темп, би трябвало да стартира едно ново събаряне на килограми, тук отново благодаря на треньора и на екипа, че те построяват цялата тактика и на мен не ми се постанова да се занимавам с това, получавам го наготово и просто би трябвало да го извърша. Така че, страстта ще бъде още 5 минути и по-късно централизация, тъй като не сме си свършили до край работата. Надявам се този край да бъде най-хубавият ми мач в кариерата и да може да зарадваме цяла България. Това ми е задачата. Искам да бъде и образец за младите, че с труд и неизменност всичко се реализира, колкото и време да лишава ", разяснява Кръстева

"Бях подготвена за играта на японката. Тази подготовка, която остава отвън кадър и съвсем никой не знае за нея, е разковничето за тези победи тук. Ще посветя идващия мач на България, на младите, които желая да им дам персонален образец, че макар възрастта, макар спиранията и всички спънки по пътя ми, когато човек е толерантен, работлив, откри подобаващите хора, с които да работи, се получават нещата. Българите сме борбена нация и можем всичко, макар че сме дребна страна, само че в спорта се надявам и желая целия свят да се преценява с България, тъй като като дух и нация сме доста мощни ", добави тя.

Кръстева стана първата българка на край на Олимпиада в женския бокс.

"Горда съм с това. Горда съм, че съм българка, че съм тук и нещата се случват по този прелестен метод за нас. Може би страстта ще надделее при мен след финала, тъй като концентрацията а оптималната, с цел да мога да се показва оптимално добре ", сподели боксьорката.

В мача за купата на 7 август в 8.15 часа българско време тя ще срещне европейската шампионка и международна вицешампионка Чакъроглу, която е сложена под номер 1 в схемата.

"Слава Богу, на края ще имаме по-позната съперничка, европейка, само че каквото - такова. Дошли сме да играем, не сме пристигнали да си избираме противничките. Всеки един мач е сложен. Всеки е пристигнал тук с концепцията да побеждава, да стане първи. Тук тактиката, осъществяването и съвкупността от труда на всички хора към мен ми дават предимство и по тази причина нещата се получават по този прелестен метод. Искам да победя. Няма естествен човек, който да не желае да бъде олимпийски първенец. Но и не желая да се наемам по никакъв метод с никакви обещания. Ще се постарая да извърша всичко, което ми се подаде като тактика, като информация, като тактичност. Ако съумея, съм сигурна, че ще бъде печелившо ", съобщи Кръстева.

"Чакъроглу може да бъде доста рискова, само че може да бъде и доста безвредна. Зависи аз какво ще извърша от напътствията, които ми се дадат. Знам, че ще бъдат на 100 % най-точните, въпросът е аз да ги извърша оптимално добре. Това ще бъде разковничето ", добави българката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР