Стотици земеделски стопани влязоха с тракторите си в центъра на

...
Стотици земеделски стопани влязоха с тракторите си в центъра на
Коментари Харесай

Испанските фермери докараха стотици трактори в центъра на Мадрид

Стотици аграрни стопани влязоха с тракторите си в центъра на Мадрид в границите на продължаващите митинги против политиките на Европейския съюз и локалното земеделие и с искане за ограничения за понижаване на индустриалните разноски. Демонстрацията, която е най-голямата в испанската столица след повече от две седмици на ежедневни митинги в цялата страна, трябваше да включва протест пред централата на Министерството на земеделието.
Невъзможно е да живеем от селската промишленост, а ние желаеме това, да живеем от работата си, това е всичко, което желаеме.
Силвия Руис, 46 година, животновъд

Подобни митинги се организираха в целия блок през последните седмици. Фермерите се оплакват, че политиките на 27-те страни членки на Европейски Съюз във връзка с околната среда и други въпроси са финансова тежест и оскъпяват продуктите им спрямо вноса от страни отвън Европейски Съюз. През последните седмици Испания и Европейската комисия направиха някои отстъпки, само че съгласно земеделските стопани те са незадоволителни. Освен политиките на блока, испанските аграрни производители настояват, че законът, целящ да подсигурява, че купувачите на едро в огромните супермаркети заплащат обективни цени за стоките си, не се ползва, до момента в който потребителските цени порастват.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР