Стотици велосипедисти се включиха в шествието, с което днес се

...
Стотици велосипедисти се включиха в шествието, с което днес се
Коментари Харесай

Велошествието стартира! Титюков  поведе стотици...

Стотици велосипедисти се включиха в шествието, с което през днешния ден се открива велосезонът. Стотици фенове на колоезденето се събраха на площад " Съединение ", с цел да тръгнат по бул. " Марица - юг " към Гребния канал. Заместник - кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков оглави колоната.

Градоначалникът Иван Тотев, който също е парещ обожател на велосипед, не пристигна, тъй като е в отпуск и е отвън Пловдив.

Традицията поддържаха легендата на " Ботев " Петър Зехтински и общинският консултант Николай Бухалов, спортисти, районни кметове, съветници.

Движението по бул. " Марица -юг " беше спряно за към час. В Пловдив са построени над 60 метра велоалеи.

На Гребния канал до Кулата е проведен концерт с томболи, като най-атрактивната премия е велосипед.

С всяка минала година броят на участниците се усилва, през 2018 година над 1000 души се включиха в Голямото велошествие, което е част от самодейността, подкрепяща цялостната тактика от ден на ден хора да употребяват най-икономичния и екологичен превоз.

Целта на събитието е да бъде насърчено колоезденето в градска среда и да бъдат разпространявани здравословният метод на живот и напредване, както е в доста европейски градове.

Всички участници ще получат фланелка с цветовете на трикольора на България.

За положителната хидратацията по време на велошествието ще се погрижи " Нова Трейд ", която дава изворна вода „ Бачково “ за всички участници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР