Световно скаутско джамборе: „Загрижена“ майка казва, че синът тийнейджър е изправен пред „изключително неудобни“ условия в горещата вълна

...
Стотици участници в събитието - което включва около 40 000
Коментари Харесай

Стотици участници в събитието - което включва около 40 000 души от цял ​​свят - досега са били лекувани от топлина- свързано заболяване, докато правителството е изпратило помощ на мястото.

Говорейки с кореспондента на Sky News Инзамам Рашид, г-жа Шакълтън каза: „Някои от тийнейджърите страдаха от жегата.

„Имаше загриженост [от страна на родителите], особено когато чухме, че има липса на храна. Но те оцеляха и на снимките, които видяхме, има усмивки на лицата им.

„Те се забавляват. Много е горещо, но оцеляват. Всички се грижат за всеки друго - това е целта на скаутството."

Изображение: Участниците в Световното скаутско джамборе лягат. Снимка: Изображение на AP: Участник е носен на носилка в болница Джамбори

Г-жа Шакълтън каза, че групата на сина й е била „изкормена“ от напускането на мястото на Джамбори – което продължава да работи въпреки призивите събитието да бъде прекратено.< /p>

„Знам, че са изкормени. Чухме от тях, те са изкормени“, каза тя.

„Но те просто приемат всеки ден както идва. Това е приключение . Не върви по план. Но те се възползват максимално от това."

Скаути от Обединеното кралство пристигат в хотела след гореща вълна

Прочетете повече:
Лидерът на скаутите от Обединеното кралство разкрива хаоса на Джамбори

< p>Това идва, когато Южна Корея продължава да върви напред със Световното скаутско джамборе - въпреки призивите на световната скаутска организация да съкрати събитието.

Министър-председателят Хан Дък-су каза по време на пресконференция, че страната е решена да продължи събитието, както е планирано, до 12 август.

Той обеща допълнителни мерки за безопасност, включително повече медицински персонал, климатизирани превозни средства и структури, които осигуряват сянка.

Около 700 допълнителни работници също ще бъдат разположени, за да помогнат за поддръжката на баните и душовете.

Беър Грилс призовава скаутите да останат хидратирани

Скаутите от Обединеното кралство - които имат най-големия контингент на събитието - обявиха в петък, че ще изтеглят своите 4000 силно делегиране от обекта и преместването им в хотели в Сеул, за да се намали натиска върху сайта.

Съединените щати също планират да преместят американски скаути във военна база близо до Сеул.

Южна Корея тази седмица повиши предупреждението си за горещо време до най-високото ниво за първи път от четири години, като температурите в цялата страна варират между 35C (95F) и 38C (100F).

Поне 19 души са починали в Южна Корея от заболявания, свързани с горещината, от 20 май, според Министерството на вътрешните работи и безопасността.

Правителството каза, че повече от 200 участници в джамборето са получили лечение за заболявания, свързани с горещината, след откриването в сряда церемония.

Изображение: Опашки от скаути в Джамбори Изображение: Жител заснема къмпинга по време на събитието

В четвъртък известният изследовател Беър Грилс, който е главен скаут на Обединеното кралство, сподели видеозапис, на който изнася реч на събитието, проведено на място в югозападен Буан.

Завършвайки публикацията в Instagram, той написа: „Горещо е. Пазете се един друг, моля. Имате това."

Световното скаутско джамборе е най-голямото събитие на организацията и се провежда на всеки четири години, като присъстват скаути от цял ​​свят.

Почти 40 000 участници от 155 страни присъстват на тазгодишното събитие.

Говорител на скаутите на Обединеното кралство каза: „Скаутите на Обединеното кралство прехвърлят нашите млади хора и възрастни доброволци от мястото на Jamboree в SaeManGeum в Сеул.

„Ще започнем да преместваме нашите хора в хотелско настаняване през следващите два дни. Тъй като ние сме най-големият контингент, нашата надежда е, че това помага за облекчаване на натиска върху обекта като цяло.“

Скаутите трябва да завръщане в Обединеното кралство, както е планирано, на 13 август.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР