Стотици туристи получиха медицинска помощ в болница вчера, след като

...
Стотици туристи получиха медицинска помощ в болница вчера, след като
Коментари Харесай

Стотици евакуирани след инцидент с "химическа мъгла" на британски плаж

Стотици туристи получиха здравна помощ в болница през вчерашния ден, откакто плажът на курорта Бърлинг Гап на южното английско крайбрежие беше евакуиран поради "химическа мъгла ", съобщи Ройтерс.

Болницата в Ийстборн е лекувала 233-ма души със затруднено дишане, сълзене на очите и повръщане, заяви Би Би Си.

Първият сигнал в полицията на Съсекс бил получен малко преди 17,00 ч. локално време, когато близо 50 души се оплакали от раздразнение в очите и гърлото. Първоначално шестима постъпили в болница с по-леки признаци, само че до вечерта обработените пациенти към този момент били 223-ма.

Бреговата защита, полицията, службите за незабавна помощ и пожарникари от Бърлинг Гап, Ийсборн, Бексхил и Нюхейвън се присъединили в евакуацията. Туристите подозирали, че са потърпевши от приключване на газ хлор.

Очевидец, който бил на плажа със фамилията си, споделя пред Би Би Си, че той пуст 10 минути откакто хората почнали да се усещат зле. По думите му изведнъж в ясния безоблачен парещ ден се появила мъгла и се усетил мощен аромат на хлор.

Мъглата наподобява е пристигнала откъм морето, само че източникът й не е открит, съобщи полицията и насочи предизвестие към жителите на покрайнината да държат прозорците затворени, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР