Стотици се включиха в протест в Лондон с искане да

...
Стотици се включиха в протест в Лондон с искане да
Коментари Харесай

Актьорът Джон Бойега участва в протест в Лондон срещу смъртта на Джордж Флойд

Стотици се включиха в митинг в Лондон с искане да бъде въздадена правдивост за гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Сред участниците беше и артистът Джон Бойега, една от звездите на новите филми от поредицата "Междузвездни войни ", който произнесе пламенна тирада.

Въпреки настоящата поради пандемията възбрана за всеобщи прояви във Англия протестиращите се събраха в Хайд парк, след което минаха през центъра на Лондон. "Нито една страна не е почтена ", "Накарайте расистите още веднъж да се опасяват ", пишеше на плакатите, които носеха протестиращите.

Хиляди се събраха в Лондон, с цел да стачкуват против гибелта на Джордж Флойд

"Нека да покажем на Съединени американски щати, на нашите черни братя и сестри, че ние сме с тях ", съобщи пред събралите се разчувстваният Бойега, играещ една от основните функции в последните епизоди на сагата "Междузвездни войни ".

"Говоря ви най-искрено. Не знам дали по-късно ще имам кариера, само че толкоз по-зле ", добави той. Актьорът прекъсваше речта си на моменти, очевидно налегнат от страсти, и прикани за мирни митинги.

След като скандираха името на Джордж Флойд, протестиращите, носещи чадъри и маски против ковид, коленичиха за три минути.

Смъртта на Джордж Флойд, 46-годишен афроамериканец, погубен от бял служител на реда, провокира доста митинги по целия свят и докара до прояви на принуждение в доста градове в Съединени американски щати.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи пред Камарата на общините, че случилото се в Съединени американски щати е "скандално и непростимо ". Той означи, че разбра изцяло за какво хората са упражнили правото си на митинг, като акцентира, че има вяра също, че митингите би трябвало да се организират в границите на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР