Стотици родители и хлапета се събраха на протеста срещу Стратегията

...
Стотици родители и хлапета се събраха на протеста срещу Стратегията
Коментари Харесай

Пловдивчани казаха Не на Стратегията за детето

Стотици родители и хлапета се събраха на митинга против Стратегията за детето. Той започва в 17:30 часа с две шествия - на площад " Стефан Стамболов " с пешеходно и авто-мото шествие от магазин " Lidl " в Кършияка. Накрая всички протестиращи се сплотиха на площад " Съединение ".

" Ако нещо се случи и се разведа със брачна половинка ми, всеки може да пусне сигнал и да ми лишават дъщеричката без даже да се организира следствие. Против този закон съм и няма да си дам детето " сподели Дида, една от младите майки пред кореспондент на " Марица ".

Протестът е проведен във Facebook поради противоречие със стратегическия документ, който разписва политиката на страната и разнообразни институции до 2030 година във връзка с децата. Според недоволните тя ще даде право на разнообразни служби да се намесват в персоналния живот на фамилията. Опасяват се също да не се стигне до извеждане на деца от вкъщи им.
" Ще се борим, както в миналото нашите прародители са се обединявали и борили " сподели организаторката на събитието.

Майки и татковци имаха опция да изразят мнението си пред присъстващите. За защитата на митинга се грижиха няколко екипа на Министерство на вътрешните работи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР