Стотици полицаи бяха разположени днес в бежански център в Южна

...
Стотици полицаи бяха разположени днес в бежански център в Южна
Коментари Харесай

Мащабна полицейска акция в бежански център в Германия след провалена депортация

Стотици служители на реда бяха ситуирани през днешния ден в бежански център в Южна Германия след провалена депортация на претендент за леговище от Того, съобщи ДПА.

Няколко души бяха задържани в центъра в град Елванген, а най-малко един човек беше отведен с полицейски автомобил на друго място, само че не беше ясно дали това е 23-годишният претендент за леговище.

Операцията беше подхваната след несполучлив опит мъжът да бъде депортиран в Того в неделя вечерта, при което полицията сподели, че ситуацията е станало прекомерно рисково, с цел да бъде продължена процедурата.

Съобщава се, че след това към 150-200 бежанци са обкръжили патрулните коли и са упражнили тормоз върху служителите на реда, като в последна сметка са ги принудили да предадат ключовете за белезниците на мъжа.

При днешната интервенция са били ранени няколко индивида, в това число бежанци, скочили от прозорците на приюта. Пострадали са и трима служители на реда, които обаче са могли да продължат своята работа.

Властите към момента имат намерение да депортират мъжа, сподели представител на полицията.

Конфронтацията, която полицията разказа като "извънредно нападателна и насилствена ", подтикна някои крайнодесни и консервативни политици да кажат, че идването на над 1,6 милион мигранти от 2014 година е довело до срутване на реда и закона, отбелязва Ройтерс.
"Върховенството на закона е потъпквано от своите "гости ". Това е единствено началото ", съобщи съпредседателят на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " Алис Вайдел.

"Ако Германия продължи да бъде водена за носа, вместо да направи по този начин, че законът и редът да се зачитат, съществуващите проблеми в страната ще станат непоносими ", сподели тя.
Консервативният политик Армин Шустер изиска по-строг метод.

"В нашата страна има червени линии, които се прекрачват съвсем всекидневно от претенденти за леговище ", съобщи той.

Според него "всеки, който престъпи червени линии, би трябвало да бъде подложен на прекъсване на кандидатстването за леговище и да бъде депортиран ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР