Стотици полети са отменени, тъй като ураганът Идалия прекъсва въздушния транспорт

...
Всички полети от международното летище Тампа бяха отменени във вторник,
Коментари Харесай

Всички полети от международното летище Тампа бяха отменени във вторник, тъй като ураганът Идалия се насочва към крайбрежието на Персийския залив на Флорида.

Засега това е единственото голямо летище, значително засегнато от бурята, която се засили в ураган с максимална постоянна скорост на вятъра от 75 мили в час през нощта. Сградата на терминала на международното летище Сейнт Пийт-Клиъруотър също затваря във вторник следобед.

Уебсайтът за проследяване на полети FlightAware показва, че графикът на Southwest Airlines е най-засегнат, със 143 анулирания. United, Delta и American Airlines също са засегнати с около 150 закъснения заедно и близо 200 анулирания.

Няколко авиокомпании, включително Delta, Southwest, JetBlue и United, издадоха съвети на пътниците, пътуващи до летищата по пътя на Idalia, позволявайки на пътниците да правят промени безплатно в рамките на определеното време. United също добави допълнителни полети от Орландо и Сарасота до своите центрове, за да помогне на хората да напуснат района.

Очаква се Идалия да се засили значително до мощна сила от категория 3, преди да достигне сушата във Флорида в сряда, съобщи Националният център за ураганите.

Евакуациите започнаха и Националната гвардия е на повикване, тъй като бурята може да нанесе опустошителен удар на части от крайбрежието на Персийския залив на Флорида, с животозастрашаващи бури и разрушителни ветрове. Очаква се да достигне сушата доста на север от Тампа, в района на Биг Бенд във Флорида, но малко изместване на трасето може да изложи уязвимия населен център на по-голям риск.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР