Стотици опечалени присъстваха на погребението в северния италиански град Торино

...
Стотици опечалени присъстваха на погребението в северния италиански град Торино
Коментари Харесай

Италия се сбогува тихо с Виторио Емануеле, син на последния й крал

Стотици опечалени участваха на погребението в северния италиански град Торино в събота на Виторио Емануеле Савойски, единственият наследник на последния крал на Италия, който умря предходната седмица на 86 години.

Сред присъстващите в основната катедрала на града бяха принц Алберт от Монако и някогашната испанска кралица София, до момента в който дребни групи от доброжелатели се поддаваха на дъжда на открито, държейки плакати с лозунги като " Безаварийно пътешестване, принц ".

Беше прочетено и съболезнователно известие от папа Франциск, само че службата притегли единствено стеснен интерес в Италия, което отразява обстоятелството, че Виторио Емануеле е живял огромна част от живота си в заточение в Швейцария.

Неговият 51-годишен наследник, Емануеле Филиберто, се наведе и целуна ковчега, до момента в който го поставяха в катафалка. Той беше заобиколен от майка си Марина Дория, вдовицата на Виторио Емануеле.

Роден в южния италиански град Неапол, Виторио Емануеле напуща родината си като дете, когато татко му Умберто II е заставен да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР