Стотици обикновени литовци се обединяват, за да закупят военен дрон

...
Стотици обикновени литовци се обединяват, за да закупят военен дрон
Коментари Харесай

Литовци събраха близо 4,5 млн.евро за 3 дни, за да купят военен дрон за Украйна

Стотици елементарни литовци се сплотяват, с цел да закупят боен дрон за Украйна и по този начин да й оказват помощ против Русия, съобщи Ройтерс, представени от bTV.

Около 4,4 милиона евро са събрани единствено за три дни, а са нужни 5, съгласно литовската интернет медия " Лайсвес Ти Ви ", която е подела самодейността.

Дронът се появи като ефикасно военно средство против съветските сили и техните съдружници в спорове в Сирия и Либия и закупуването му ще бъде проведено от литовското министерство на защитата, което съобщи пред Ройтерс, че възнамерява да подпише писмо, в което декларира желание да купи боен дрон от Турция идната седмица, показва Ройтерс.

Украйна купи над 20 въоръжени дрона " Байрактар ТВ2 " от турската компания " Байкар " в последните години и на 27 януари поръча още 16. Партидата бе доставена при започване на март.

Сега за първи път в актуалната история елементарни хора събират пари, с цел да купят нещо като да вземем за пример дрона " Байрактар ", акцентира украинският дипломат в Литва Бешта Петро и дефинира тази стъпка като невероятна и невиждана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР