Стотици непрочетени имейли и съобщения. Непрекъснати бизнес срещи. Безкраен списък

...
Стотици непрочетени имейли и съобщения. Непрекъснати бизнес срещи. Безкраен списък
Коментари Харесай

Трите признака на токсичен работохолизъм

Стотици непрочетени имейли и известия. Непрекъснати бизнес срещи. Безкраен лист със задания, които в никакъв случай няма да завършите. Познато ли ви е? Един чиновник на приблизително равнище прекарва 28% от работния си ден, отговаряйки на имейли. Но с какво сте в действителност заети в последна сметка? Тези електронни писма няма да изчезнат скоро, само че вие не се отчайвайте. Маркетинговият пълководец и съветник по брандиране и някогашен представител на президентската акция Дори Кларк има вяра, че мнозина просто не схващат какво значи да си ангажиран.

На въпроса към тези чиновници за какво се усещат толкоз изтощени, те цитират външни аргументи, като поток от имейли или непрекъснати позвънявания в Zoom. Но това са единствено прояви на претовареност, а не първопричините за нея. Разбирането на тази разлика ще бъде ключът към излизане от веригата на напрежението.

Кларк разпознава три съществени аргументи, заради които хората просто избират да се усещат заети. И дано това бъде първата стъпка към връщането ви във вашето лично време.

Признак за статус

Индикаторът за положението „ Чувството на претовареност “ просто ни кара да се усещаме значими. Проучване на Columbia Business School изяснява за какво мислим по този метод. Изследователите са анализирали по какъв начин хората правят оценка статуса на другите хора и са открили, че американците от ден на ден възприемат тези, които са преуморени и непрекъснато заети, като имащи по-висок обществен статус. Да се ​​отървете от нещо толкоз вкоренено в обществото като манията за работа, няма да стане бързо. Всичко е наред, само че Кларк желае хората най-малко да стартират да осъзнават вредата от тази подсъзнателна процедура.

„ Когато споделяме „ О, толкоз съм безумно ангажиран “, ние в действителност приказваме за това, което се утвърждава в обществото: „ Аз съм толкоз значим! Толкова съм известен! Толкова съм издирван! “, изяснява Кларк. „ И истината е, че от това възприятие може да бъде мъчно да се откажем, даже и да кажем, че желаеме да стане по този начин “, прибавя той.

Признак за " сигурност "

Известно е, че човешкият мозък не е податлив към неизясненост и доста от нас употребяват непрекъснатата работа и претовареност като метод да избегнат несигурността.

Несигурността, изключително на работното място, може да бъде пагубна за здравето. Проучването на напрежението от Американската психическа асоциация за 2022 година  установи, че 81% от хората показват световната неустановеност като съществена причина за него.

Но несигурността е в основата на живота. Опитът да я избегнете, като умишлено вършиме нещо, води до повече стрес, което е тъкмо това, което се пробвате да избегнете. „ Понякога ни дават задания и ние просто не знаем по какъв начин да ги осъществим. „ Увеличете продажбите с 30%. “ Е, по какъв начин? “,казва Кларк. Започвате да вършиме двойно повече старания, с цел да извършите това, което към този момент сте създали.

„ Това може да не е най-хубавият отговор, само че въпреки всичко е отговор и отстранява несигурността “, прибавя консултантът по маркетингова тактика. Този примитивен блян да избягвате несигурността – даже когато това значи да сте доста заети, когато не желаете – се ускорява, когато се изправите пред по-дълбоки въпроси, като да вземем за пример да се чудите дали работата ви в действителност ви прави щастливи.

„ Да си кажем почтено, това постоянно са въпроси, на които може и да не желаеме да получим отговор. И по тази причина се натоварваме със претовареност, тъй че да не се постанова да си задаваме такива въпроси “, обощава Кларк.

Признак за " бягство от проблемите "

Много публикувано е, положението когато хората се пробват да заглушат персоналните проблеми с работа. През 2013 година обичаната котка на Кларк Гидиън умря. Осъзнаването, че домашният любим няма да я чака вкъщи, накара Кларк да трансформира целия си живот в работа. „ В продължение на две години животът ми главно се състоеше от пътувания с Uber до летището, до хотела и назад, тъй като просто не желаех да се изправям пред това “, спомня си тя. „ Много от нас имат неща, пред които от време на време не желаят да се изправят. Това, което в действителност търсим в работата, е упойка ", разяснява Кларк.

Как да прекъснете цикъла?

Ако разпознавате себе си в горното, имате шанс -  можете да се възползвате просто като забележите личния си вреден работохолизъм, споделя Кларк. „ Трябва да бъдем почтени по отношение на това, което в действителност ни стимулира, с цел да можем да вършим разнообразни избори “, споделя консултантът по брандиране и маркетингови тактики. „ Става дума единствено за нашия избор. Трябва да признаем, че същинската независимост се състои в основаването на пространство, където можем да дишаме и да мислим.

По материали от задграничния печат
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР