Стотици морски лъвове и ушати тюлени са открити мъртви по

...
Стотици морски лъвове и ушати тюлени са открити мъртви по
Коментари Харесай

Стотици морски лъвове и ушати тюлени са станали жертва на птичия грип в Бразилия

Стотици морски лъвове и ушати тюлени са открити мъртви по крайбрежието в южната част на Бразилия, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на локалните управляващи, които приписват гибелта им на птичия грип. 

Досега на разнообразни крайбрежни места са преброени 552 мъртви животни.

По данни на бразилското министерство на земеделието първото огнище на птичи грип при морски бозайници е открито при започване на октомври в Касино, щата Рио Гранде до Сул.

Повечето от мъртвите животни в Южна Бразилия са открити наоколо до границата с Уругвай, където през септември управляващите оповестиха за откриването на близо 400 натрупа на морски лъвове и ушати тюлени, чиято гибел също беше приписана на птичия грип.

Според локалните управляващи обаче няма " никакъв риск за потреблението на птиче месо или яйца ", създадени в страната.

Поради това Бразилия резервира статута си на " свободна от заболяването ", защото до момента, съгласно държавното управление, " не е наранено комерсиално произвеждане ".

Въпреки че случаите на болест при индивида са редки, бразилските управляващи въпреки всичко предлагат на хората да стоят надалеч от останките на морски бозайници и да държат домашните си любимци настрани от тях. 

Перу, Чили и Аржентина също оповестяват за смъртни случаи измежду морската си фауна, които се дължат на вируса, причиняващ съществени мускулни, неврологични и респираторни увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР