Стотици мигранти от Африка за втори пореден ден се опитаха

...
Стотици мигранти от Африка за втори пореден ден се опитаха
Коментари Харесай

Стотици мигранти се опитаха да влязат в испанския анклав Мелиля

Стотици мигранти от Африка за втори следващ ден се пробваха да се изкатерят по стените разделящи испанския град Мелиля от Мароко, осведоми Асошиейтед прес.

Правителствената делегация в Мелиля заяви, че над 1200 мигранти са се пробвали да прескочат 6-метровата стена , като 380 от тях са го сторили сполучливо.

Според локалните управляващи през вчерашния ден 2500 души са се пробвали да влязат в града.

Испанското държавно управление е задействало механизъм за противопоставяне на противозаконното прекосяване, с цел да се оправи с нарушителите, които хвърлят пръчки и камъни по граничарите.

Четирима испански гранични чиновници са потърпевши и са откарани в болница .

Хора бягащи от беднотия или принуждение постоянно се пробват всеобщо да влязат в Мелиля или другия испански град в Северна Африка - Сеута.

Тези, които въпреки всичко съумеят да прескочат страната биват настанявани в бежански център.

Властите оповестиха, че граничния надзор по границата с Мароко ще се затегне. Очаква се идването на 84 нови полицейски чиновници.

Неправителствени организации, работещи с мигрантите, оповестиха че са станали очевидци по какъв начин испанските граничари са върнали назад в Мароко трима души, които са се били качили на стената.

Масовите гранични отблъсквания са противозаконни съгласно интернационалните контракти за бежанците, тъй като по този метод ги лишават от опцията да потърсят леговище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР