Стотици мексиканци демонстрираха в столицата на Мексико с искане за

...
Стотици мексиканци демонстрираха в столицата на Мексико с искане за
Коментари Харесай

Стотици мексиканци излязоха на протест с искане да се установи съдбата на над 40 000 души в неизвестност

Стотици мексиканци демонстрираха в столицата на Мексико с искане за повече дейности да се узнае ориста на над 40 000 души от страната, които остават в неопределеност, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Искаме ги живи ", скандираха протестиращите, които се бяха събрали във връзка Международния ден на жертвите на принудително изгубване. Пред постройката на държавното управление бе издигната художествена комбинация с цифрата 40 000, бели и червени цветя, фотоси на изчезнали лица и черни силуети, на които хората можеха да пишат послания. Повечето жертви са в неопределеност от 2006 година Карла Куинтана от Националната комисия по издирванията съобщи, че от тази дата са открити 3024 всеобщи гроба и над 4800 тела, доста от които към момента не са разпознати.

Правителството на встъпилия в служба на 1 декември президент Андрес Мануел Лопес Обрадор увери, че откриването на изчезналите е негов приоритет и че ще допусне Комитета на Организация на обединените нации против насилственото изгубване на хора да проверява в Мексико.
Изчезванията се приписват основно на проведената престъпност и на силите за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР