Стотици международни шофьори проведоха протестно шествие в центъра на София,

...
Стотици международни шофьори проведоха протестно шествие в центъра на София,
Коментари Харесай

Протестно шествие на стотици шофьори блокира центъра на София

Стотици интернационалните водачи организираха протестно шествие в центъра на София, като настояха за унищожаване на плануваните регулации в препоръчаните от френския президент Еманюел Макрон мобилни пакети, които вкарват задължението за прилагане на постоянната седмична отмора отвън борда на транспортното средство, както и наложително прибиране в родината на всеки три седмици.

Шествието стартира от пл. "Македония ", което наложи краткотрайно да бъде затворено придвижването по ул. "Алабин " при кръстовището с бул. "Витоша ". След това по пешеходната зона на булеварда водачите се насочиха към Националния замък на културата (НДК), където беше и крайната точка на митинга. В акцията се включиха превозвачи от цялата страна.

 Протестно шествие на стотици водачи блокира центъра на София
© Анелия Николова

Според браншовите организации мобилните пакети ще принуждават водачите да оставят товара си, за който са персонално виновни, а това ще им коства спомагателни разноски за застраховка и престой в хотел. Те се оповестиха още и против условието за завръщане в родината на всеки три седмици.

Премиерът Бойко Борисов съобщи през днешния ден пред публицисти преди началото на Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, че към този момент е разговарял с европейските водачи по казуса, като особено внимание е обърнато на обществените регламенти.

По-рано денем превозвачите разположиха по бул. "Цариградско шосе " десетки камиони и рейсове. Така те желаеха да покажат да европейските водачи, които са в София, че са твърдо срещу политиката на Макрон, като прецизираха, че може да се стигне до банкрут на редица български компании за интернационален транспорт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР