Стотици компютри са атакувани със съобщение от името на Агенцията

...
Стотици компютри са атакувани със съобщение от името на Агенцията
Коментари Харесай

Компютърен вирус атакува чрез имейл от името на Агенцията по вписванията

Стотици компютри са атакувани със известие от името на Агенцията по вписванията, което се оказа рисков вирус, оповестява ведомството на интернет страницата си.

Съобщението в мейлите гласи: " Агенция по вписванията уведомява за смяна в крайния период за подаването на годишните финансови доклади. След приключване на периода Агенция по вписванията ще даде на Национална организация за приходите лист на търговците и компаниите, неподали годишни финансови доклади. Неподалите в период ще бъдат глобени от Национална агенция за приходите или АДФИ, като плануваните наказания са в размер от 300 до 2000 лева "

Подателят на подправените електронни писма не е с имейл адрес от формалния домейн на Агенцията по вписванията – registryagency.bg, нито е обвързван с Агенцията по вписванията, оповестява ведомството. Това се вижда от подобен имейл, показан от Би Ти Ви. Адресът на изпращача даже не включва името на организацията.

Всички периоди и условия на организацията са налични на формалната интернет страница, както и на страницата на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР