Стотици коали вероятно са загинали при горския пожар, опустошил хабитата

...
Стотици коали вероятно са загинали при горския пожар, опустошил хабитата
Коментари Харесай

Стотици коали са загинали при горски пожар в Австралия

Стотици коали евентуално са починали при горския пожар, опустошил хабитата им на източното крайбрежие на Австралия, оповестяват Асошиейтед прес и ДПА, базирайки се на локални природозащитници.

Огнената буря се развихри в края на предходната седмица, откакто гръмотевица удари гора наоколо до Порт Маккуори в източната част на щата Нов Южен Уелс, на към 300 километра северно от Сидни. Досега са изгорели над 2200 хектара. Заради мощните ветрове пожарът към момента не е овладян.

" Коалите в засегнатия район са в доста положително здраве и са извънредно разнородни генетично. Те са способни да се приспособяват към редица промени. Колонията им е неповторима за Австралия, което ги прави национално значими. Ако приемем, че шансът им за оцеляване е 50 %, това прави към 350 коали. Подобна загуба е съкрушителна, същинска покруса ", споделя Сю Аштън, президент на болничното заведение за коали в Порт Маккуори.

Очаква се откакто от пожарната работа разрешат достъп до региона, подготвени чиновници на болничното заведение да стартират търсенето на оживели животни.

Сю Аштън отбелязва, че коалите не са изключително положителни в оцеляването при сходни бедствия.

" Когато има пожар, коалата се изкачва до върха на дървото и се свива на дребна топка. Ако огнената буря е повърхностна и премине бързо, животното може да оцелее. Ако обаче пожарът е натоварен, коалите могат да изгорят живи ", споделя Аштън.

Коалите са ендемични за Австралия двуутробни животни. Класифицирани са като " уязвими ". Основните закани пред популацията им са урбанизацията, разчистването на площи за аграрни цели, заличаване на хабитата им, набези от кучета, пътни произшествия, горски пожари, излъчена по сексуален път хламидия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР