Стотици къмпингари и собственици на имоти в къмпинг „Смокиня“ се

...
Стотици къмпингари и собственици на имоти в къмпинг „Смокиня“ се
Коментари Харесай

Протест в къмпинг „Смокиня“

Стотици къмпингари и притежатели на парцели в къмпинг „ Смокиня “ се подписаха в протестна подписка и отворено писмо, което към този момент са изпратили до министъра на околната среда и водите Асен Личев поради промени в заповед, с която още веднъж им се лишава правото да ремонтират старите бунгала. Хората се тормозят, че къмпингът им ще бъде закрит.

Пред бТВ шефът на къмпинг „ Смокиня “ Зоя Недева сподели, че ще има митинги до край и попита какъв е смисълът от предпазената природа, когато хората не могат да ѝ се любуват.

Къмпингът съществува от 50 година, част от бунгалата са в доста неприятно положение.

„ Добре е, в случай че дойдат на „ сървайвър “, ще видят по какъв начин падат тавани, вали от горната страна, само че тези хора идват да почиват. Мотото на нашия къмпинг постоянно е било: „ Съприкосновение с природата – в отбрана на природата “. От 22 година го владеем, нищо не е допряно, просто ги реновираме “, разяснява Недева.

„ Това е подобен срам, че ми е мъчително за това, че моята татковина е докарала дотук нещата. Дълго време бях надалеч от страната си, само че се върнах, с цел да прекарам остатъка от живота си тук. Аз съм едно огромно момче на 77 години “, споделя къмпингарят Звезделин Траншлиев.

На въпрос за какво по-рано не са ремонтирани бунгалата, Костадин Мархолев, който е един притежателите, отговори: „ Като възвърнаха парцелите, ние започнахме да си ремонтираме. През 2007 година на локална основа, някогашният шеф на РИОСВ-Бургас спусна заповед, с която къмпингът беше вкаран в предпазена територия “

" Оттогава до ден сегашен имаме непрекъснати кавги, тъй като не ни разрешаваха да си реновираме ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР