Стотици жени протестираха срещу сексуалното насилие в Бразилия.Песен, създадена в

...
Стотици жени протестираха срещу сексуалното насилие в Бразилия.Песен, създадена в
Коментари Харесай

Стотици жени протестираха срещу насилието в Бразилия

Стотици дами стачкуваха против половото принуждение в Бразилия.

Песен, основана в символ на митинг против половото принуждение, трансформирала се в химн за дамите от цяла Латинска Америка, беше в центъра на демонстрацията в петък в столицата на страната, където дамите от ден на ден са склонни да съдят насилниците.

Около 200 дами със завързани очи, изпяха песента " Изнасилвачът си ти ".

Те минаха и край Върховния съд, като държаха табели с имена на убити дами.

Възрастта на участниците варираше от девойки на 13 години до възрастни дами.

В Латинска Америка мачо културата и закононарушенията против дамите към момента се толерират. Тази обстановка последователно се промени през последните години с приемането на закони, особено ориентирани към справяне с домашното принуждение.

По време на известните карнавални празненства в Рио де Жанейро, да вземем за пример, дамите от 2017 година насам от ден на ден носят краткотрайни татуировки " Не значи не! ", с цел да отхвърлен бъдещите нападатели.

Националното изследване на Бразилия през 2013 година пресметна, че единствено 7,5% от жертвите на полово принуждение уведомяват полицията. Това е една трета от равнището на американските жертви на обезчестяване или полови похищения, съгласно отчет за 2018 година от американското министерство на правораздаването.

Миналата година броят на бразилските дами, подали сигнал за обезчестяване доближи минимум 53 726, сочат данните на бразилския Форум за социална сигурност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР