Стотици излязоха по улиците на СантягоСтотици хора протестираха във втория

...
Стотици излязоха по улиците на СантягоСтотици хора протестираха във втория
Коментари Харесай

Протест в Куба заради липса на ток и храни

Стотици излязоха по улиците на Сантяго
Стотици хора стачкуваха във втория по величина град в Куба - Сантяго, поради неналичието на ток и храна, съобщи Би Би Си.
В доста кубински градове има режим на тока, като подаването на електричество е спирано по 14 часа на ден.

Президентът на Куба Мигел Диас-Канел прикани за “атмосфера на мира и мир ”, като удостовери за провеждането на митинга, само че в друг тип от публикуваните в обществените мрежи видеозаписи от демонстрацията.

“Няколко души са изразили недоволството си от ситуацията с електроснабдяването и разпределението на храната ”, написа Диас-Канел в “Х ” и добави, че “партията, страната и държавното управление се грижат за недоволствата, изслушват, водят разговор и изясняват многочислените старания, които се поставят за възстановяване на ситуацията, постоянно в атмосфера на мира и мир ”.

Президентът на Куба съобщи още, че “терористи ” от Съединени американски щати се пробват да подклаждат нови безредици. Властта в Хавана упреква глобите на Вашингтон за тежкото финансово и икономическо състояние на Острова на свободата. Ембаргото на Съединени американски щати против Куба бе въведено през 1960 година

Протестите в Куба са извънредно редки, само че започнаха да се появяват през последните години на фона на икономическата рецесия на острова. Реформираната през 2019 година конституция на страната дава на кубинците право да стачкуват, само че законът, който дефинира съответно това право, е блокиран в законодателния орган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР