Стотици хора в Италия се включиха днес в погребалната процесия

...
Стотици хора в Италия се включиха днес в погребалната процесия
Коментари Харесай

Италия е жестоко разтърсена от тази смърт

Стотици хора в Италия се включиха през днешния ден в погребалната върволица на негър юноша, чиято гибел в резултат на нечовечен побой раздруса страната и провокира наказание от най-високите държавни равнища.

На погребението на 21-годишния Уили Монтейро Дуарте участваха италианският министър председател Джузепе Конте и министърката на вътрешните работи Лучана Ламорджезе.

Дуарте бе погубен при побой в Колеферо, град в покрайнините на Рим, в ранните часове на 6 септември.

Четирима италианци са задържани, в това число двама братя с полицейски досиета, само че към днешна дата прокурорите не са показали дали убийството е стимулирано на расова основа.

Италианските новинарски излъчвания цитираха очевидци, съгласно които роденият в Рим Монтейро Дуарте, чието семейство е от африканската островна страна Кабо Верде, се намесва, като вижда по какъв начин бият негов другар и по-късно е пребит до гибел.

В процесията участваха стотици хора, множеството с бели ризи и маски, които вървяха до стадиона, където бе поклонението.

Когато ковчегът бе изнесен, събралите се ръкопляскаха в символ на почитание. Това бе мощна демонстрация на взаимност към младия мъж, описван като работлив и доброжелателен от тези, които го познаваха.

Премиерът на Италия, ужасяващ от гибелта на Монтейро Дуарте, изрече по телефона съболезнования на фамилията. В изказване Конте изиска правдивост и попита риторично какво значи, че някой може да бъде погубен в Италия, тъй като се е опитал да помогне на другар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР