Стотици хора се включиха в неделя в шестото поред шествие

...
Стотици хора се включиха в неделя в шестото поред шествие
Коментари Харесай

Шести Поход за мир. Стотици граждани поискаха неутралитет на фона на руски знамена

Стотици хора се включиха в неделя в шестото подред шествие " Поход за мир и неутралитет " в няколко града в страната. Въпреки че участниците в демонстрацията излязоха с претенции за боен неутралитет на България, доста от тях носеха с изключение на български и съветски флагове.

Шествието се организира месец след. То е проведено от няколко неправителствени организации и обособени жители.

В София хората се събраха пред постройката на НДК в 14 часа, като участваха и политически представители - водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов и депутатите Николай Дренчев , Цончо Ганев , депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски , някогашните депутати Мая Манолова, Волен Сидеров и други.
 Участници в демонстрацията в София развяват български и съветски знамена, както и флагове на партия
От НДК шествието продължи към Народното събрание и постройката на Българската националн телевизия. Шествие се организира и във Варна.

По-рано в неделя пред БНР една от организаторките на събитието - Сърнела Воденичарова , сподели, че главната му цел е да събере подписи за провеждането на референдум, в който хората да бъдат запитани дали са съгласни България да бъде " въвличана във войни ". Организаторите настояват, че има заплаха български мъже да бъдат наложително изпратени да вземат участие във военните дейности в Украйна. Това изказване е погрешно.

Демонстрантите повториха и настояванията си България да не дава военна помощ на Украйна.

Шествието се организира на фона на продължаващата към този момент 15 месеца война, която Русия стартира против Украйна. Москва продължава настъпателните си дейности на територията на Украйна, макар апелите на десетки страни да приключи нападенията.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР