Стотици хора се събраха в един от най-големите квартали в

...
Стотици хора се събраха в един от най-големите квартали в
Коментари Харесай

Протестиращи заради поругаване на Корана нахлуха в посолството на Швеция в Багдад

Стотици хора се събраха в един от най-големите квартали в Багдад Ал Садр Сити, с цел да стачкуват против неотдавнашните произшествия, свързани с поругаването на Корана в Дания и Швеция. Протестиращите направиха ритуала на самобичуване. Той е шиитски набожен обред за изложение на яд, горест и тъга. Протестът се организира няколко дни откакто хора, ядосани от оскверняването и плануваното изгаряне на ислямската свещена книга в Швеция, нахлуха в посолството на страната в Багдад.
Настояваме държавните управления на Дания и Швеция да се разграничат от тези дейности. Това е огромен протест против цялото човечество, а освен против исляма. Известно е, че в Ирак има огромно етническа разнообразия. Има християни, саби, язиди и мюсюлмани. По този метод ние би трябвало да съберем частите назад. Това, което вършат Швеция и Дания, е накъсване на тази обществена тъкан.
Ибрахим ал Джабири, шеф на офиса на Мартир ал Садр в Багдад

Миналата седмица ултранационалистическа група изгори копие на Корана пред посолството на Ирак в столицата на Дания Копенхаген. От юни насам няколко случая, свързани с изгаряне и опозоряване на свещената книга в Швеция и Дания, провокираха публично отвращение в страните с мюсюлманско болшинство. В знак на митинг против случаите държавното управление в Багдад прекъсна дипломатическите си връзки с Швеция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР