Стотици хора се събраха на традиционния ловен събор, организиран от

...
Стотици хора се събраха на традиционния ловен събор, организиран от
Коментари Харесай

Стотици откриха ловния сезон край Мездра /снимки/

Стотици хора се събраха на обичайния ловджийски събор, проведен от ЛРД Мездра-Роман в местността Емирски мост. В 14-ото му издание бе възобновено надпреварата за пукотевица по панички.
В самостоятелното класиране при пукотевица "скийт " първи стана Иван Георгиев от Цаконица, следван от съотборника си Йордан Йорданов, а трети е Кристин Иванов от Караш. Призьорите получиха грамоти и награди от ръководителя на ЛРД Мездра Роман доктор Григор Томов. В отборната конкуренция с най-точен мерник бяха стрелците на Цаконица, следвани от Караш и Горна Кремена, а четвърти и пети са втория и първия тим на Дърманци-Лик. Специална грамота получи доайенът на ловците 84 годишният Петър Вълковски от Лик.
В словото си при откриването ръководителят на ловното съдружие доктор Григор Томов акцентира, че локалните ловци остават правилни на традициите на своите предшественици, сложили началото през далечната 1907 година Над 1100 ловци членуват през днешния ден в мездренското съдружие, като от точния им мерник са били повалени 311 прасета, 31 сърни и доста малък дивеч. Той акцентира присъединяване на ЛРД Мездра при предварителната защита на рисковите заболявания по животните през последните години-бяс, птичи грип и африканска чума. През последните години сдружението е вложило в благоустрояване на стрелбището и закупуване на ловни хижи в Караш и Кунино. "Добра слука, да се веселим дружно и здраве и шанс на всички ", пожела доктор Томов.
Водосвет за здраве отслужи отец Георги Няголов. Три казана с извънредно вкусна овча супа сготви Тихомир Вутов, доказвайки, че авджиите постоянно са били майстори на храната. Те бяха сервирани от младите ученици на локалната професионална гимназия "Алеко Константинов "., които учат тънкостите на кетъринга.
На дългите софри под разветите флагове на ловните дружинки се опитваха вкусни мезелъци и подвигаха тостове с люти ракии. Духова музика, надарените танцьори от отбор "Мездра " и обичаната певица Джина Стоева веселиха до късно ловците и техните фамилии, а кръшните хора бяха многочислени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР