Стотици хора се събраха на площада до Римския стадион на

...
Стотици хора се събраха на площада до Римския стадион на
Коментари Харесай

Стотици се събраха на Похода за мир и неутралитет в Пловдив, събират подписи за референдум

Стотици хора се събраха на площада до Римския стадион на оповестения „ Общобългарски поход за мир и неутралитет “. Събитието се организира с 36 града, като то е самодейността на Български народен съвет за мир, " Свободна и мирна България ", " Българският жанр единен за децата " и други организации. Те упорстват страната ни да остане зона на мир и да не взе участие във военни спорове.
Прочетете още
Събитието, проведено от 54-ма интелектуалци, общественици, публицисти и някогашни народни представители, цели да събере задоволително подписи за осъществяване на народен референдум за това България да е неутрална.

На място се събират подписи за провеждането на допитването до народа.

Инициативният комитет ще иска с референдум да се търси съгласие за боен неутралитет на България, за изпращане на въоръжени сили отвън страната и присъствието на задгранични военни формирования у нас при въоръжен спор.

Другите три въпроса са свързани с изискванията за привикване на референдум. С един от тях се желае свалянето на прага на изискуемите подписи на 100 000. Според уредниците всички партии и организации, които желаят, могат да вземат участие в референдума.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР