Стотици хора излязоха на шествие в тайванската столица Тайпе днес

...
Стотици хора излязоха на шествие в тайванската столица Тайпе днес
Коментари Харесай

Стотици участваха в шествие в Тайван в подкрепа на 12 арестувани хонконгци

Стотици хора излязоха на шествие в тайванската столица Тайпе през днешния ден с искане да бъдат освободени 12 хонконгски антиправителствени стачкуващи, задържани от управляващите в континентален Китай през август, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред събралото голям брой имаше деятели от няколко тайвански организации, както и други поданици на самоуправляващия се либерален остров и доста хонконгци. Много от тях бяха облечени в черно и носеха маска.

Шествието мина по улиците на Тайпе със викания "Слава на Хонконг ".

Твърди се, 12-имата деятели пътували незаконно с лодка от Хонконг за Тайван, когато били арестувани от китайските управляващи. В Шънчжън - град в Южен Китай, намиращ се в съседство с полуавтономния район Хонконг - публично им бяха повдигнати обвинявания в нелегално секване на граница.

В петък, през вчерашния ден и през днешния ден в минимум десетина града по целия свят - от Ню Йорк през Ванкувър до Аделаида - бяха извършени митинги в поддръжка на задържаните, в границите на акция под надпис "Да спасим 12-те младежи от Хонконг " (#save12hkyouths). За нейното подемане в обществените мрежи помогнаха известните хонконгски деятели Джошуа Уон и Нейтън Ло.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР