Стотици хора и незнайно колко животни претърпяват емоционален стрес и

...
Стотици хора и незнайно колко животни претърпяват емоционален стрес и
Коментари Харесай

ВМРО: Войната с пиротехника по улиците трябва да спре!

Стотици хора и неизвестно какъв брой животни претърпяват прочувствен стрес и физически пострадвания, някои даже губят живота си поради заниманието на други. Недопустимо е!

Това написа в своята Facebook страница общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ Карлос Контрера в навечерието на новогодишните празници, съпроводени обилно с шумни канонади от пиратки и обилни зари. Този тип празненства обаче предизвикват доста болежка и премеждия на десетки, стотици хиляди хора и животни, за които никой не се замисля.

Ето за какво е нужно да се подхващат незабавни ограничения на равнище изпълнителна и законодателна власт, безапелационен е Контрера.

Вижте цялостния текст на обръщението му:

Вчера вечерта към 19.45 три „ добре възпитани “ хлапета взривиха с бомбичка химическата тоалетна в градинката зад баня „ Мадара “ (градинка „ Буката “). След това „ мъжество “ тоалетната е тотал вреда, а бомбаджиите избягаха някъде в тъмното, откакто съумяха да подплашат няколко кучета и котки с гърмежа и изкараха акъла на няколко баби.

Това с пиротехниката е някакъв тип война по улиците на София, а и освен. Война, която даже взима жертви всяка година. Време е за съществени диалози на равнище общини и Министерство на вътрешните работи, с цел да се вземат ограничения по отношение на тези нрепрестанни гърмежи, които съпровождат всеки един празник.

На пазара се продават тонове пиратки и „ шашки “, ракети, фойерверки, акумулатори с неразбираемо качество и генезис, които генерират шумове надалеч над допустимите от здравните правила. Продават се даже в хипермаркетите, които не дават отговор даже на базовите условия за предпазване на пиротехника.

Има статистика, че гърмежите с изключение на прочувствен стрес водят и до пострадвания и гибел на уличните и на дивите животни, които живеят наоколо до обитаеми места. За домашните животни ситуацията също е ужасно.



Хиляди са недоволствата на стопани, чиито кучета и котки след гърмежите се тресат от боязън и с дни са неспокойни и уплашени. Не разбирам за какво всяка година се приказва по тематиката в новинарските излъчвания, а никой от така наречен природозащитници досега не се намеси и не повдигна въпроса?

Но техните хора мълчат. Както нормално вършат, когато нямат директен финансов интерес от дейностите си. Поредното двуличие на червено-зелените либерали.

Искам да употребявам случая и да ги попитам също по този начин дали вървят да броят животните, за които взимат пари да „ изследват в естествената им среда “, след една новогодишна канонада. И дали се интересуват какъв брой домашни животни са избягали и не са се завърнали по-късно при стопаните си?

Или какъв брой кучета и котки са открити мъртви по улиците, блъснати от коли, дезориентирани от гърмежи или обгорели от фойерверките? Силно се колебая!

Нова година е празник и би трябвало да носи празнично въодушевление за всички. Сега отново новинарския поток ще се насити с информация за хора с откъснати пръсти, спукани тъпанчета, обгорели поради потребление на пиротехника. Стресът върху децата (особено бебетата), както и върху възрастните хора от тези канонади е огромен.

Не е нужно да се избиваме или за личното си развлечение да тормозим почтените животни, които не могат да се защитят.

За това приканвам всички – дано се замислим преди да хвърлим следващата бомбичка и преди да изстреляме следващия залп от домашната заря. Това може да коства нечий живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР