Стотици хиляди израелци излязоха на улиците снощи, за да протестират

...
Стотици хиляди израелци излязоха на улиците снощи, за да протестират
Коментари Харесай

Стотици хиляди излязоха на протест в Израел след убийствата в арабската част

Стотици хиляди израелци излязоха на улиците нощес, с цел да стачкуват против политиката на извънредно дясното държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху, като този път фокусът беше фрапантното повишаване на закононарушенията в арабската част на страната, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
По информация от уредниците на митинга над 100 хиляди стачкуващи са взели участие в митингите единствено в Тел Авив.

" Кръвта тече по нашите улици ", съобщи кметът на населявания от араби град Тира, Маамун Абд Елхай, по време на речта си в Тел Авив. Високопоставен жител на неговата община бе убит покрай полицейски сектор в Тира в понеделник.

Кметът упрекна държавното управление на Нетаняху в неуспех във връзка с преодоляването на утежняващата се обстановка с престъпността на местата с арабски общности.

Тези, които са назначили крайнодесния политик Итамар Бен-Гвир за министър на вътрешната сигурност, " не желаят да ни пазят ", съобщи Елхай.

Опозиционният водач Яир Лапид назова Бен-Гвир " сантиментален расист и цялостен неуспех " по време на речта си в северния град Пардес-Хана Каркур в Хайфски окръг. Целта на опозицията е " битка до рухването на държавното управление ", съобщи Лапид.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР