Стотици хиляди израелци излязоха на улиците снощи, за да протестират

...
Стотици хиляди израелци излязоха на улиците снощи, за да протестират
Коментари Харесай

Напрежение в Израел! Хиляди протестираха след убийствата в арабската част

Стотици хиляди израелци излязоха на улиците нощес, с цел да стачкуват против политиката на извънредно дясното държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху, като този път фокусът беше фрапантното повишаване на закононарушенията в арабската част на страната, съобщи ДПА.

По информация от уредниците на митинга над 100 хиляди стачкуващи са взели участие в митингите единствено в Тел Авив.

„ Кръвта тече по нашите улици “, съобщи кметът на населявания от араби град Тира, Маамун Абд Елхай, по време на речта си в Тел Авив. Високопоставен жител на неговата община бе убит покрай полицейски сектор в Тира в понеделник.

Кметът упрекна държавното управление на Нетаняху в неуспех във връзка с преодоляването на утежняващата се обстановка с престъпността на местата с арабски общности.

Тези, които са назначили крайнодесния политик Итамар Бен-Гвир за министър на вътрешната сигурност, „ не желаят да ни пазят “, съобщи Елхай.

Опозиционният водач Яир Лапид назова Бен-Гвир „ сантиментален расист и цялостен неуспех “ по време на речта си в северния град Пардес-Хана Каркур в Хайфски окръг. Целта на опозицията е „ битка до рухването на държавното управление “, съобщи Лапид.

ДПА припомня, че от началото на годината в резултат на насилието в арабската част на Израел са убити 156 души съгласно данните в медийните информации, над два пъти повече от жертвите за същия интервал предходната година. Арабското малцинство сформира към 20 % от близо 10-те милиона поданици на Израел.

Масовите митинги в Израел против политиката на държавното управление на Нетаняху не престават към този момент повече от шест месеца. Поводът за недоволствата е най-много извънредно противоречивата правосъдна промяна, която съгласно критиците й заплашва да подкопае устоите на израелската народна власт.

Независимо от митингите съдружното държавно управление прокара през юли закона, ограничителен работата на Върховния съд, който обмисля внасянето на петиция против противоречивото законодателство на 12 септември.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР