Стотици хиляди хора по цял свят обичат да пият кафе,

...
Стотици хиляди хора по цял свят обичат да пият кафе,
Коментари Харесай

Специалист посочи максималната доза кафе на ден

Стотици хиляди хора по целия свят обичат да пият кафе, само че не всички знаят в какви количества би трябвало да се употребява, с цел да не вреди на здравето. Има оптимално допустимото на ден количество кофеин, което е целесъобразно, съгласяват се лекарите.

Кафето има както позитивни, по този начин и отрицателни резултати върху човешкото тяло. Тази напитка ободрява и усъвършенства настроението, има удобен резултат върху мозъчната активност и сърдечно-съдовата система. Твърде доста кофеин в тялото обаче може да докара до безпокойствие, меланхолия и бодърствуване.

Според ендокринолога Зухра Павлова оптимално допустимото на ден количество кофеин в организма е 400 мг. , написа zdrave.to. Това количество кофеин подхожда на две до три чаши мощно черно кафе или четири чаши еспресо.

Разбира се, когато се дефинира вредата от кофеина, е значимо да се вземе поради възрастта на индивида, неговото здраве и темп на живот. Ако човек има проблеми с кръвното налягане като хипертония, най-добре е да стои надалеч от кофеиновите питиета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР