Стотици хиляди граждани на Европейския съюз може да не получат

...
Стотици хиляди граждани на Европейския съюз може да не получат
Коментари Харесай

Лоша новина: Стотици хиляди европейци остават без статут след "Беркзит", предупреждава Институтът по миграция в Оксфорд

Стотици хиляди жители на Европейския съюз може да не получат право да останат в Обединеното кралство, макар гаранциите на държавното управление, че няма да има спънки. За това сигнализират специалисти от Институт за наблюдаване на миграцията, основан в Оксфорд (Migration Observatory). В средата на идната година ще бъда пусната онлайн системата за кандидатстване за статут. Тя ще е ориентирана към три милиона европейци, които сега живеят във Англия. Въпреки че сходна система работи отдавна, крие доста недостатъци, които могат да лишат доста хора от право на пребиване, прецизират специалистите.
Хората, които са най-уязвими, са условно в три категории. От една страна са тези, които няма да могат да дават безапелационни доказателства, че са живели във Англия последните пет години. Следват ги претендентите с евентуални заплетени случаи, които няма да бъдат правно позволени в период. На последно място са по-възрастните и тези, които не са могли да се интегрират изцяло в страната.

Въпреки че засегнатите хора може би ще са към 1% от всички, това е забележителна численост, която се чака да доближи десетки или даже стотици хиляди.

Предупреждението идва след заричане на министъра по миграцията Брандън Левис, че бъдещата онлайн системата за кандидатстване за английски паспорт, е изцяло сигурна. Тя ще включва сред шест и осем въпроса, цената няма да е повече от 72 паунда, а срокът на отговора, ще е до две седмици. Тези, на които е отказано, ще имат право на втори опит. Министърът беше безапелационен, че статутът ще бъде отказван единствено, в случай че индивидът е престъпно проявен или не може да потвърди 5-годишния си престой.

Източник: Guardian, vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР