Стотици големи и малки градове на планетата са много опасни

...
Стотици големи и малки градове на планетата са много опасни
Коментари Харесай

Най-опасният град в света за жените

Стотици огромни и дребни градове на планетата са доста рискови и ужасни за живот за дамите, само че има една столица, където насилието към тях се вихри и преминава всички граници и статистики. Това е столицата на островната страна в Тихия океан Папуа-Нова Гвинея - Порт Морсби, споделя филм от мястото на Би Би Си с създател Бен Занд.

По начало Папуа-Нова Гвинея е една от най-опасните за дамите страни в света, сочат интернационалните статистики. Изчислява се, че 70% от дамите, които живеят в страната през днешния ден, евентуално ще бъдат изнасилени или ще претърпят физическо принуждение на някакъв стадий от живота си. Някои са малтерирани цялостен живот. 

Бен Занд пътува до столицата Порт Морсби, с цел да се срещне с мъже, които считат, че насилието срещу жените е задоволително, както и с дами, които споделят, че повече няма да разрешат това.

От януари до май 2018 година в Порт Морсби е имало към 6000 случая на дами, оплакали се от осъществено върху тях принуждение, показват локалните полицейски управляващи, като означават, че това са единствено случаите, които са регистрирани в полицията.

За хиляди мъже в Папуа-Нова Гвинея е обикновено да удрят или матретират партньорката си, приятелката или брачната половинка. Местни незаконни групи употребяват груповите изнасилвания.

Само преди 5 години Папуа-Нова Гвинея приема Закон за фамилна отбрана, който прави насилието в фамилията закононарушение, наказуемо с 2 години затвор или санкция от 2000 американски $. Това дава вяра на доста дами в страната. 

Филмът може да гледате тук
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР