Стотици фермери са паркирали своите трактори в едната лента на

...
Стотици фермери са паркирали своите трактори в едната лента на
Коментари Харесай

Фермери блокираха една от магистралите в Централна Гърция

Стотици фермери са паркирали своите трактори в едната лента на националната автомагистрала Атина-Солун в Централна Гърция, с което алармираха за началото на последния кръг от митинги. Това оповестява електронното издание на водещия атински всекидневник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
Очаква се блокадата да придобие по-големи мащаби, защото се чака присъединението на още аграрни производители. През идващите седмици и дни обособените блокади ще бъдат проведени също в Северна Гърция, на Пелопонес и евентуално на остров Крит.
Подобни митинги се трансфораха в съвсем годишно събитие и в предишното доведоха до проблеми във вноса и износа, както и доставката на селскостопански артикули на локалния пазар. Организаторите на митингите предадоха лист с претенции и заплашиха да разширят дейностите си, в случай че не бъдат прегледани от държавното управление.
Исканията включват установяване на минимална цена за техните артикули, по-ниски индустриални разноски посредством понижаване на цената на електрическата енергия и унищожаване на налога върху добавената стойност, по-високи пенсии, по-ниски вноски за обществено обезпечаване, повече помощи за естествени бедствия, отбрана от кредитори и други сходни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР