Стотици бутилки и метални кутиии с фалшив зехтин са спрени

...
Стотици бутилки и метални кутиии с фалшив зехтин са спрени
Коментари Харесай

БАБХ иззе стотици бутилки и метални кутиии с фалшив зехтин

Стотици бутилки и железни кутиии с подправен зехтин са спрени от продажба в редица търговски обекти, след взаимна инспекция на полицията и регионалната дирекция на Българската организация за сигурност на храните в Благоевград. Най-вероятно количествата са били венсени от Солун, където преди  седмица беше оголен склад, в който българско олио е било смесвано с други добавки и етикетирано като зехтин екстра върджин, заяви БНР.

Акцията на полицията и Агенцията по сигурност на храните е извършена в  търговски обекти и хранилища в Кресна, Струмяни, Сандански, Петрич и в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.  При проверките  са открити съществени количества  подправен зехтин, който е бил с етикет, представящ  маслиново олио от най- висок клас, потвърди  регионалният шеф на БАБХ доктор Михаил Бащавелов: 

" По искане на шефа на полицията бяха осъществени инспекции, които са по пътя за Кулата. Открити са нередности във връзка с обектите и стоката в тях, най-много зехтин. Блокирани са всички артикули, които са неправилни. Предполагам, че има връзка с това, което се случва в Гърция, само че не знам ".

Масираните проверки  бяха разпоредени, откакто  миналия петък полицията в Солун задържа двама мъже-баща и наследник, които внасяли олио от България и откакто му добавяли примеси, го  продавали като зехтин екстра върджин.  В склада им  са открити 13 тона олио, като половината от него към този момент е било бутилирано и опаковано като маслиново олио екстра качество.  Фалшивият зехтин се продавал както в България, по този начин и в Гърция. 

По закона за храните  санкцията за търговците, предложили в обектите си подправения артикул, е от 2000 до 6000 лв..  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР