Стотици български граждани, които живеят в Нидерландия и се нуждаят

...
Стотици български граждани, които живеят в Нидерландия и се нуждаят
Коментари Харесай

Българи се оплакаха от консулската ни служба в Хага

Стотици български жители, които живеят в Нидерландия и се нуждаят от консулската работа, не могат да разчитат на нея, съобщи БНР. Става дума за замяна на документи за идентичност, които са с изминал период, а заради пандемията към момента няма наредба дали важи удължаването на валидността им с шест месеца или не. Телефонът за връзка, посочен на уеб страницата на посолството ни, не дава отговор, а изписаното работно време се отличава от действителното. Оказва се, че дипломатите и служителите в Хага са си определили почивни дни, разнообразни - както за тези от формалния календар на кралство Нидерландия, по този начин и от българския.

За всичко това алармираха българи, живеещи и работещи в кралството.

" Тук не е почивен ден, тези хора почиват на всички празници, безусловно, и даже ни уведомяват за желанията си, тъй като пък, тъй като тука не е почивен ден, ние работим и с цел да бъдем в службата в точния момент и да си свършим работата, ние сме пропътували километри, отменили сме си работния ден и, на процедура, се оказва, че би трябвало да вървим отново, тъй като на телефона не може да се свържем, всички имат подобен проблем, ние звъним по 100 пъти, никой не подвига, няма да кого да се обадиш, документите са изтекли и ти оставаш един никой в чужбина и няма кой да ти помогне ".

Това описа Петя Вълкова, която живее и работи в Харлем, само че към този момент два месеца не получава никакво подпомагане от страна на българската консулска работа в кралството, което има едни от най-хубавите административни услуги в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР