Стотина мюсюлмани се събраха на улица "Рамбла" в Барселона и

...
Стотина мюсюлмани се събраха на улица "Рамбла" в Барселона и
Коментари Харесай

Мюсюлмани скандираха в Барселона "Ние не сме терористи" и "Ислямът е мир"

Стотина мюсюлмани се събраха на улица "Рамбла " в Барселона и скандираха "Ние не сме терористи " и "Ислямът е мир ", заяви Асошиейтед прес.

Демонстрацията на членовете на мюсюлманската общественост в Барселона бе проведена при чешмата "Каналетас " - едно от знаковите места на туристическата улица, където в четвъртък бе осъществено кърваво нахлуване с микробус, за което четиримата съществени обвинени са мароканци.

Мюсюлманската общественост в град Рипол, на към 100 км северно от Барселона, където живеят част от забърканите в атентатите в Барселона и град Камбрилс, осъдиха тези набези и изрекоха състрадание на жертвите.

"Каталунските мюсюлмани показват състрадание към фамилиите на жертвите, желаят цялостно възобновяване на ранените и изричат взаимност с жителите на Барселона, Каталуния и Испания ", се чете през днешния ден на записка на вратата на джамията в Рипол.

В нея се жигосва още "всяка форма на тероризъм " и се показва вяра, че "отговорните за тази офанзива ще бъдат задържани и дадени на съд час по-скоро ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР