Стоплящата сърцето история за едноръка маймуна, отгледана от будистка монахиня

...
Стоплящата сърцето история за едноръка маймуна, отгледана от будистка монахиня
Коментари Харесай

Хит в социалните мрежи: Едноръка маймунка, отгледана от будистка монахиня


Стоплящата сърцето история за едноръка маймуна, отгледана от будистка монахиня в храм в източнокитайската провинция Джъдзян, стана шлагер в китайските обществени мрежи.

Вълнуващият живот на маймуната на име Шинг Шинг и неоспоримата връзка, която тя споделя със своя човешки сателит, разтопиха сърцата на мнозина в цялата страна.

84-годишната Йе Лиан Ли, която живее в село Донгнанси, отглежда Шинг Шинг в продължение на към десетилетие. Игривият примат сигурно не е свенлив, когато пристигна време за хранене. Кивито и млякото са обичаните лакомства на маймуната.

Въпреки че в този момент се радва на относително щастливо битие, маймуната е имала доста мъчно минало. Смята се, че Шинг Шинг е изгубил лявата си ръка в ранна възраст и в миналото е бил животно за представления на акробатична натрупа в прилежащата провинция Фудзиен.

В началото на октомври Шинг Шинг е сниман от прочут влогър в страната, до момента в който се любува на напитката си и ловко бели банани с очарователно наклонена глава.

„ Видеото стана доста известно и е гледано над 30 милиона пъти. Надявам се да направя повече за родния си град посредством това “, сподели влогърът.

Сладката едноръка маймуна от този момент притегля тълпи от гости, като хора пътуват от надалеч с цел да снимат видеоклипове и даже да предават онлайн.

Внезапната популярност на маймуната и масата гости, идващи да я снимат, провокираха опасения измежду специалистите по отбрана на животните.

Тибетският макак нормално населява региони с висока надморска височина или джунгли и се храни основно с инсекти, птичи яйца и диви плодове. Но защото в този момент идват повече гости и носят разнообразни закуски, с цел да опитат да примамят Шинг Шинг, специалистите предизвестяват, че прехранването може да аргументи здравословни проблеми на животното. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР