Стопкадри Нова нюзПетел“ следи какво се случва, след като депутатите

...
Стопкадри Нова нюзПетел“ следи какво се случва, след като депутатите
Коментари Харесай

Журналист: Слизаме с асансьор два етажа надолу, за да отидем до тоалетна в парламента

Стопкадри Нова нюз

„ Петел “ следи какво се случва, откакто депутатите не одобриха настояванията на публицистите да имат достъп до коридорите.

Точно пред седмица изпратихме писмо до ръководителя на Народното събрание с подписи на 85 публицисти в Народното събрание и претенции от 5 точки за по-нормални условия за работа, разкри за Нова нюз журналистът Весела Бачева.



Вчера обаче научихме от един народен представител, че това е било разисквано на Председателски съвет и че в действителност нашите претенции няма да бъдат задоволени. Единственото, което ни оферират, е да слагат един контакт, който да е пред пленарна зала и малко да подобрят връзката с интернета горе, сподели журналистът Весела Бачева по Нова нюз.

Тези нейни думи провокираха водещата на „ Твоят ден “ да направи подигравателен коментар.

Чудесно, просто, чудя се, да се дръзвам ли или да се отвращавам. То е малко на ръба тази обстановка, трагикомична, сподели Лора Инджова.

Момичета, с цел да не изглеждаме като някакви капризни публицисти, да не се показвам с други прилагателни, както са ни наричали, да разбираем какви са били нашите претенции, споделям нашите, въпреки аз да не съм при вас сега в коридорите, добави Лора.

Въпросните претенции бяха разкрити от Йорданка Веселинова.



Ето каква съобщи тя:

Ние преди всичко поискахме да се отворят коридорите, което може би е най-важното и взема решение до огромна част останалите проблеми, да вземем за пример с достъпа.

Това е значимо, тъй като ние сме тук, не с цел да бъдем стойка за микрофони и да се срещаме с политиците, единствено когато на тях им е преференциално. Защото нашата работа е да задаваме въпроси, а и някой път се постановат и разяснения по законопроекти, в които ние не сме експерти.

Тоест, доста ни е значимо да имаме този достъп, в това число и за за неофициалните диалози, които са ни значими, с цел да наредим политическата картина.

На идващото място, несъмнено, беше интернета, защото горе покритие няма. Също по този начин да се отворят коридорите, с цел да могат операторите и фотооператорите да имат по-лесен достъп, тъй като сега са принудени да се качават пет етажа нагоре с тежките камери.

Йорданка удостовери и казаното от Инджова, че им е комплицирано да отидат даже до тоалетна: Да, изключително. Два етажа се слиза надолу с асансьор от пленарна зала, с цел да стигнеш до тоалетната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР