Стопкадър Нова ТвГен. Венцислав Мутафчийски се чувства горд, че празнува

...
Стопкадър Нова ТвГен. Венцислав Мутафчийски се чувства горд, че празнува
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Очакват ни трудни времена, но ние ще се справим

Стопкадър Нова Тв

Ген. Венцислав Мутафчийски се усеща горделив, че чества 131 години от основаването на ВМА.

Всяка годишнина на ВМА е специфична за мен съм. Аз бях и знаменосец на 120-годишнината на академията. Това е един ден, в който ние вършим в действителност равносметка и чакаме да забележим какво ще каже началника на академията, тъй като който и да е бил през тези години, постоянно е казвал нещо, което ни е насочвало за бъдещата ни работа. Надявам се и аз да съм се опитал да вдъхновя нашите хора, тъй като в действителност упованията са за сложни времена, само че ние не би трябвало да губим вяра и ние ще се оправим и ще се развиваме за в бъдеще. Ние няма по какъв начин по различен метод да постъпим, тъй като обществото го изисква от нас, освен аз и цивилните жители, на които разчитат за Военномедицинска академия като последна инстанция, само че и въоръжените сили. Ние сме неделима част от тях и безусловно имаме своите характерни задания, които стават все по-сложни и по-отговорни.

Това съобщи в „ На кафе “ за Нова Тв ген. Мутафчийски.

Да си доктор в униформа е отговорност, поради това тъй като самият факт да се закълнеш и през времето да обречеш своя живот в работа на родината, това е доста особено нещо. Аз поради това постоянно пред нашите курсанти заставам разчувствуван и се отнасям с извънредно почитание, тъй като това не е лесна работа. Не е лесна работа да бъдеш 24 часа и постоянно когато и да е на денонощието да бъдеш в работа, да могат да те извикат, да да те пратят под дърво и камък, само че в края на краищата би трябвало да има и такива хора, добави генералът.

Като се замисля, аз не знам по различен метод по какъв начин се живее, постоянно съм живял като доктор, към този момент 33 години. Аз съм удовлетворен от своята кариера, удовлетворен съм от своя избор и несъмнено в случай че се върна обратно и имам отново право на избор, отново ще избера същия си живот, приключи ген. Венцислав Мутафчийски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР